Meteoroloji'den 9 İle Kritik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir il için turuncu, İstanbul dahil 9 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu.

09.01.2021-20:50 - (Son Güncelleme: 09.01.2021-20:50) Meteoroloji'den 9 İle Kritik Uyarı

Sağanak yağış nedeniyle birçok ilde ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşı uyaran Meteroloji Genel Müdürlüğü, tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün yayınlanan hava durumu tahmin raporunda Karadeniz Bölgesi ve yurdun batı kesimi için yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale için sarı kodlu, Balıkesir için turuncu kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Sağanak nedeniyle yaşanabilecek ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

'METEOROLOJİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu görülecek yağışların zaman zaman etkisini artırarak İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Balıkesir'in kuzey ve batı ilçeleri ile Sakarya'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Balıkesir'in Edremit ilçesinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.' ifadeleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal