Meteoroloji’den 64 il için uyarı yapıldı: Dondurucu soğuk ve sağanak yağış geliyor

Meteoroloji’nin yayımladığı hava durumu raporuna göre, Türkiye’de hafta sonu sıcaklıklar ortalama 8-10 derece düşecek. Öte yandan 64 il için ise sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. İşte 25 Kasım 2023 hava durumu…

25.11.2023-11:27 - (Son Güncelleme: 25.11.2023-17:18)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son Hava Durumu tahminlerine göre fırtına, sağanak yağış ve kar yağışı hafta sonu etkisini güçlendirecek. Hava sıcaklıkları da hafta sonunda Pazar gününden itibaren mevsim normalleri altına düşecek.

64 il için uyarı

Meteroroloji Genel Müdürlüğü bugün için 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji hava durumu

Sarı kodlu uyarı verilen iller

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce

Turuncu kodlu uyarı verilen iller

Antalya, Balıkesir, Giresun, Gümüşhane, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon

Valilikten uyarı

İstanbul Valiliği, kentte buu sabah saatlerinden itibaren etkili olacak rüzgarın yer yer fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini bildirdi.

Valiliğin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, rüzgarın, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren başlamak üzere, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 kilometre/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Açıklamada, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji hava durumu

25 Kasım 2023 bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Manisa, Denizli, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile İzmir'in kuzey, Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal