Meteoroloji’den 30 il için kritik uyarı: Aralarında İstanbul da bulunuyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre yarından itibaren İstanbul başta olmak üzere 30 ilde kuvvetli sağanak yağış yaşanması bekleniyor. İşte 1 Mart 2024 hava durumu…

01.03.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-17:20)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 1 Mart 2024 tarihli hava durumu raporunda kritik tahminler yer aldı. Uzmanlara göre bugün akşam ve yarın, aralarında İstanbul’un da yer aldığı 30 ilde kuvvetli sağanak yağış meydana gelecek. 

Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda, yoğun kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi mevcut. Marmara bölgesi ile kuzey ve iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde, zaman zaman yoğun olmak üzere pus ve yer yer sis bekleniyor.

Çığ ve sağanak yağış uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey-doğusundaki yamaçlarda, kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Bu bölgelerde eğimli arazilerde yaşanan risk, alınacak tedbirlerle azaltılabilir.

1 Mart 2024 hava durumu

Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren, İstanbul dahil olmak üzere Türkiye genelinde 30 ilde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji uyarıyor: Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde, kar örtüsü altında kalan bölgelerde çığ tehlikesine karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları önemlidir.

1 Mart 2024 hava durumu

1 Mart 2024 hava durumu haritası

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal