Meteoroloji yer ve tarih vererek açıkladı: Sağanak yağış ve kar o bölgeleri etkileyecek

Meteoroloji’nin bugüne ait hava durumu raporuna göre sağanak yağış ve kar çok sayıda ilde etkisini gösterecek. Sıcaklıkların ciddi şekilde düşmeye başlayacağı kaydedilirken Doğu Anadolu’nun genelinde kar yağışı bekleniyor. İşte 7 Mart 2024 hava durumu…

07.03.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-17:34)

Türkiye genelinde sıcaklıklar düşmeye başlayacak ve sağanak yağış ile kar etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 7 Mart 2024 hava durumu raporuna göre, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun bazı yerlerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün en güncel tahminlerine göre, Türkiye genelinde hava durumu oldukça çeşitli olacak. Marmara Bölgesi (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz (Düzce ve Bolu hariç), Doğu Anadolu (Malatya ve Elazığ hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kuzey, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece arasında azalacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden esen hafif ara sıra orta kuvvette rüzgarlar, Marmara Bölgesi'nde ise güneyden esecek.

Meteoroloji yer ve tarih vererek açıkladı: Sağanak yağış ve kar o bölgeleri etkileyecek

O bölgeye çığ uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda kar örtüsüne bağlı olarak çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

7 Mart 2024 hava durumu

Meteoroloji yer ve tarih vererek açıkladı: Sağanak yağış ve kar o bölgeleri etkileyecek

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal