Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden Peş Peşe Uyarılar Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre, yurdun büyük bir kısmı sağanak yağışların tesirini altına girdi. İstanbul Valiliği'de şehir sakinlerini olumsuz hava şartlarına karşı uyararak saat verdi.

08.04.2021-10:11 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-10:11) Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nden Peş Peşe Uyarılar Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre: Yurdun kuzey, iç ile batı bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Marmara, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batı kesimi, Batı ile Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz sahilleri, Osmaniye, Adana, Kırşehir ile Yozgat etrafı ve Hatay'ın sahil bölgelerinin yağışlı, öteki bölgelerin az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Yağışların, genelde yağmur ile sağanak, İç Ege, İç Anadolu'nun batı kesimi, Batı Karadeniz bölgesinin iç bölgeleri, Yozgat ile Kırşehir etrafı ve Trakya’nın yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ile zaman zaman kar halinde olması tahmin ediliyor. Şanlıurfa ile Mardin etrafında sabah saatlerinde toz taşınımı tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklıklarının kuzey İç ile batı bölgelerde 6 - 12 derece düşeceği, öteki bölgelerde kritik bir farlılık olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın genelde güney taraflardan, Marmara ile yer yer batı bölgelerde kuzey taraflardan, hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara'nın güneybatı kesimi ile Kıyı Ege’de kuzey taraflardan, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesiminde güney taraflardan şiddetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) halinde esmesi bekleniyor.

VALİLİKTEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan uyarıda, "İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin raporuna göre; bölgemiz bu gece saatlerinden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Bölgemiz bu gece saatlerinden itibaren, Trakya'dan başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor" denildi.

Valiliğin uyarısında beklenen yağışlar şu şekilde;

Perşembe (08.04.2021) günü Marmara (İstanbul, Trakya, Kocaeli, Yalova, Sakarya) etrafında genellikle yağmur ile sağanak, Trakya’nın yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ile kar halinde,

Cuma (09.04.2021) günü bölge genelinin sağanak ve zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, 

Cumartesi (10.04.2021) günü Kocaeli ile Sakarya etrafının aralıklı sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kuzey ile kuzeydoğu (Poyraz) taraflardan orta kuvvette yer yer şiddetli (30-50 km/saat) olarak eseceği bekleniyor.

BAZI İLLERİMİZDE HAVA DURUMU
İSTANBUL

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu, yer yer yağmur ve sağanak yağışlı 8°C

İZMİR

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu, sabah ile öğle sularında sağanak yağışlı 18°C

ANKARA

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri itibariyle yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek bölgeleri kar yağışlı 18°C

ANTALYA

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu, akşam saatleri itibariyle sağanak yağışlı 20°C

ERZURUM

Hava durumu parçalı ve çok bulutlu 17°C

DİYARBAKIR 

Hava durumu az bulutlu 25°C

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal