Meteoroloji uyardı: İstanbul, Ankara ve İzmir sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz, Marmara ve Ege bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde hafta sonu sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

19.04.2024-17:29 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:44) Meteoroloji uyardı: İstanbul, Ankara ve İzmir sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olun!

Türkiye geneli hava durumu raporunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Nisan için Batı Akdeniz, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Manisa, Ordu, Sivas, Bingöl ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmininde bulundu.

20 ve 21 Nisan için yapılan tahminlerde ise, Marmara ve Ege bölgelerinde yağışların etkili olacağı, Batı Akdeniz'de ise kuvvetli yağışların görüleceği uyarısında bulunuldu. Bu bölgelerde özellikle gece saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.


Ani sel ve su baskını olabilir

Yağışların ardından ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde hortum gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

20 Nisan'da İç Anadolu, Marmara ve Ege bölgelerinde yağışların etkili olacağı tahmin edilirken, 21 Nisan'da İç Anadolu ve Ege bölgelerinde sıcaklıkların artacağı belirtildi. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara, hafta sonu planları yaparken dikkatli olmaları ve olası yağışlara karşı önlem almaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ankara Valiliği de, gece saatlerinden itibaren kentte etkili olması beklenen fırtına nedeniyle ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olaylara karşı uyarıda bulundu. Vatandaşların bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları, gerekli önlemleri almaları isteyerek, şu açıklamada bulundu:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak ilimiz genelinde beklenen rüzgarların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların seyrine göre güncel uyarıları ve tahminleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Vatandaşların meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri, güvenli bir şekilde hareket etmeleri büyük önem taşıyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal