Meteoroloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

İnsanların günlük hayatlarını planlarken sürekli olarak kontrol ettikleri hava durumu konusunda Meteoroloji Mühendisliği bölümünün önemi büyüktür. Meteoroloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz.

04.06.2022-09:57 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-09:57) Meteoroloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

2022 Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girecek olan adayların tercih işlemleri öncesi bölüm araştırmaları devam ediyor. İnsanların günlük hayatlarını planlarken sürekli olarak kontrol ettikleri hava durumu konusunda Meteoroloji Mühendisliği bölümünün önemli bir yeri vardır. Bu nedenle Meteoroloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor.

Meteoroloji Mühendisliği bölümü nedir?

Meteoroloji bilimi tüm insanlar ve işler için büyük önem taşımaktadır. İnsanların günlük hayat içerisinde ne yapmak isteklerine karar verirken hava durumu önemli bir faktördür ve tarım, turizm, taşıma ve daha birçok iş için hava durumu hayati önem taşımaktadır.

Meteoroloji Mühendisliği bölümünün amacı meteoroloji bölümünde eğitimini aldığı bilimsel eğitimleri meslek hayatına aktarabilecek kişiler yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Meteoroloji Mühendisliği bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, mühendisliğe karşı ilgili ve meraklı olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Meteoroloji Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.

Meteoroloji Mühendisliği

Meteoroloji Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Fakülte: Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Bölüm: Meteoroloji Mühendisliği

Puan: SAY

Kontenjan: 3

Yer: 3

Taban Puan: 304,49938

Tavan Puan: 309,77322

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Fakülte: Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Bölüm: Meteoroloji Mühendisliği

Puan: SAY

Kontenjan: 5

Yer: 5

Taban Puan: 271,99407

Tavan Puan: 280,03045


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal