Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu verileri! O iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bugüne dair hava durumu verileri açıklandı. Bugün ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, bazı yerlerde ise gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Bazı iller içinse kuvvetli yağış uyarılarında bulunuldu.

06.05.2022-13:59 - (Son Güncelleme: 06.05.2022-13:59) Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu verileri! O iller için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı

Meteorolojiden gelen haberlere göre ülke geneli parçalı ve çok bulutlu geçeceği, aynı zamanda bazı şehirlerde ise kuvvetli sağanak yağışların meydana geleceği açıklandı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik görülmeyeceğini, rüzgarın ise genellikle kuzey, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiği vurgulandı.

Kuvvetli yağış uyarısı yapıldı!

Meteorolojiden gelen son dakika uyarılarına göre Orta Karadeniz'le Bartın, Sinop, Artvin, Kastamonu, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Tunceli, Muş, Elazığ, Kars, Erzurum, Bitlis, Ardahan, Şırnak, Hakkari, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış görüleceği, bu nedenle vatandaşların ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olması ve önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleriyle İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu durumdan ötürü ulaşımda aksamaların olabileceği gibi birçok olumsuzluğa karşı da önlem alınması gerektiği ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Marmara Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunda yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-  Edirne °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

-  İstanbul °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

-  Kırklareli °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu

-  Kocaeli °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerindeyse yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

1

Ege Bölgesi

Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde ise yer yer çok bulutlu, bazı kesimlerde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-  Afyonkarahisar °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar doğu kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Denizli °C, 21°C

Parçalı bulutlu

-  İzmir °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

-  Muğla °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilirken;, Doğu Akdeniz’de yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın ise bölgenin iç kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

-  Adana °C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Antalya °C, 24°C

Parçalı ve az bulutlu

-  Hatay °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Isparta °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

2

İç Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçeği söylenen bölgenin genelinde ise aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği söylendi. Rüzgarın, bölgenin güney kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

-  Ankara °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Eskişehir °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Konya °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Sivas °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Batı Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği yönünde yapılan tahminlerin yanı sıra bölge genelinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış olacağı bekleniyor.

-  Bolu °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Düzce °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı

-  Kastamonu °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmekle beraber beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Zonguldak °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı

3

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği söylenilen bölge genelinde ise yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

-  Amasya °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenirken öğle saatleri sonrasında ise yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Samsun °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı söylenirken yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Tokat °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu olması beklenen Tokat'ın aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması olacağı tahmin ediliyor.

-  Trabzon °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği söylenilen bölgede genel olarak aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

-  Erzurum °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Erzurum'un aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Kars °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü geçmesi beklenen Kars'ta yağışların yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor.

-  Malatya °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Malatya'nın aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

-  Van °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Van'ın aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

4

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu geçmesi tahmin edilen bölgede genel olarak aralıklı sağanak yağış ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

-  Diyarbakır °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Diyarbakır'ın aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Gaziantep °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Gaziantep'in aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

-  Siirt °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen Siirt'in aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

-  Şanlıurfa °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu olacak havanın öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal