Meteoroloji Alarm Verdi! Fırtına ve Sağanak Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Sağanak ve fırtınanın bölgeleri olumsuz etkilemesi öngörülüyor.

29.07.2020-09:04 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-08:51) Meteoroloji Alarm Verdi! Fırtına ve Sağanak Geliyor

Doğu Anadolu'nun güneydoğu kısımlarında gün içinde şiddetli kuvvetli rüzgarın ve kısa zamanlı fırtınanın etkili olması bekleniyor. Aynı doğrultuda alınan rapora göre Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak kendini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için uyarıda bulundu. Söz konusu uyarıya göre gün içinde yurdun kuzeydoğu taraflarında hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Doğu Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Buranın dışındaki diğer kesimlerde havanın az bulutlu ve açık olması düşünülüyor.

Hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ile 4 derece düşmesi, diğer yerlerde 1 ile 3 derece yükselmesi tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarıyla güneydoğu bölgelerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette, Doğu Anadolu'nun güneydoğu kısımlarındaki Van, Bitlis, Muş, Hakkari, Şırnak, Ağrı illerinde, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde ilerlemesi öngörülüyor.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra kendini göstermesi beklenen olumsuz hava koşullarına karşı tedbirsiz davranılmaması tavsiye ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal