Meteoroloji 9 ile sarı kodlu uyarı yaptı: Kar kapıdan baktıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde artan yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 9 kente sarı kodlu uyarı verildi. Öte yandan illerde sıcaklıkların 8 ila 10 derece birden düşmesi bekleniyor. İşte detaylar...

20.01.2024-23:36 - (Son Güncelleme: 21.01.2024-00:10)

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası, bu sabah itibariyle şiddetli sağanak yağış ve soğuk hava ile kendisini göstermeye başladı. Öte yandan akşam saatlerinde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 9 kente sarı kodlu uyarıda bulunarak şiddetli yağış uyarısını da yaptı. 

9 ile sarı uyarı

Alınan bilgilere göre; Megakentte yağış pazar gününe kadar devam edecek. Önümüzde günlerde sıcaklık mevsim normallerinde seyretmesinin ardından sıcaklığın düşmesiyle bazı illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceğini duyuruldu. Sarı kodla uyarılan İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Tekirdağ'da sağanak yağış bekleniyor. Edirne ve Kırklareli de yağmurla birlikte bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Yağışlar Doğu Akdeniz’i de vuracak

Sağanak yağışlar sadece Marmara bölgesiyle sınırlı kalmayacak. Meteoroloji’nin yayımladığı son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güney ve Adıyaman’ın kuzey ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar sebebiyle de sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal