Meteoroloji 58 şehir için alarm verdi: Sağanak, fırtına ve toz taşınımı geliyor

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel hava durumu raporuna göre, 58 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarılarda bulunuldu. Hafta sonu plan yapan vatandaşların planları iptal oluyor!

11.03.2023-08:51 - (Son Güncelleme: 11.03.2023-17:48) Meteoroloji 58 şehir için alarm verdi: Sağanak, fırtına ve toz taşınımı geliyor

Meteoroloji bugün itibarıyla beklenen kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir sahil 10 şehirde sarı, 48 şehirde ise turuncu kodlu uyarılarda bulundu. 11 Mart hava raporuna göre bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan 11 Mart hava durumu değerlendirmelerine göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Aksaray, Kırşehir, Yozgat çevreleri ile Adana ve Kahramanmaraş'ın kuzey bölgelerinde Yağmur ve Sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği beklenmekte.

Yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

Sıcaklıkların Orta ve Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece yükseleceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Beklenen yağışların, Marmara, , Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat), yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/saat) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yağmur, toz, çığ

Çığ tehlikesine dikkat

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli rüzgar ve yağış nedeniyle 10 kente sarı, 48 kente ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Toz taşınımı uyarısı

Rüzgarın, cumartesi yurt genelinde güney yönlerden lodos şeklinde kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, pazar günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde olacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal