Metehan Başar kimdir? Metehan Başar nereli kaç yaşında? Metehan Başar hayatı ve biyografisi

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Metehan Başar, Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Spor Müşavirliğine atandı. Peki Metehan Başar kimdir? Metehan Başar nereli kaç yaşında? İşte Metehan Başar hayatı ve biyografisi...

21.05.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 21.05.2022-09:16) Metehan Başar kimdir? Metehan Başar nereli kaç yaşında? Metehan Başar hayatı ve biyografisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan karara göre yeni Gençlik ve Spor Bakanlığı müşaviri Metehan Başar oldu. Bu haberle beraber Metehan Başar hayatı ve biyografisi hakkında araştırmalar hız kazanmaya başladı. Peki Metehan Başar kimdir? Metehan Başar nereli kaç yaşında?

Metehan Başar kimdir?

Metehan Başar, 19 Şubat 1991 tarihinde dünyaya geldi. Grekoromen stilde 87 kiloda mücadele eden sporcu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübü bünyesinde kariyerini sürdürmektedir. Hakkı Başar'ın yeğeni, Yunus Emre Başar'ın abisidir. Milli güreşçi Metehen Başar, 2007 yılında Karadeniz Oyunları'nda gümüş madalya, 2015 Avrupa Oyunları'nda ise bronz madalya kazandı. Metehan Başar, 2017 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kiloda Metehan Başar, finalde Macar rakibine yenilerek gümüş madalya kazanmıştı. İlk maçında Azerbaycanlı güreşçi Arif Niftullayev'i 2-1 mağlup eden Metehan Başar, çeyrek finalde Ukraynalı Iurii Shkriuba ile 2-2 ve yarı finalde Alman Ramsin Azizsir ile 3-3 berabere kalmasına rağmen puan avantajıyla finale yükselmeyi başarmıştı. Finalde Macar Viktor Lorincz ile karşılaştı. Minderden 3-2 galip ayrılan Lorincz, altın madalya kazanırken, Metehan gümüş madalyada kazandı.

Metehan Başar

2018 Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stil 87 kiloda Metehan Başar, altın madalya kazandı. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Papp Laszlo Spor Salonu'nda düzenlenen 2018 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 87 kiloda Metehan Başar, altın madalya kazandı. Birinci turda Kanadalı Phillip Raweriio Barreiro'yu 9-0, ikinci turda Cezayirli Adem Boudjemline'yi 3-2 yenen, çeyrek finalde ise Gürcü Roberti Kobliashvili ile 1-1 sona eren mücadelede son puanı aldığı için adını yarı finale yazdıran Metehan, yarı finalde Rus Bekkhan Ozdoev'i 2-1 yenerek finale yükselmişti. Finalde Metehan Başar, Ukraynalı Zhan Beleniuk ile karşılaştı ve rakibini 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldu.

2021 Avrupa Güreş Olimpiyat Elemeleri Turnuvası ve 2021 Dünya Olimpiyat Elemeleri Turnuvası'na katılan Metehan Başar, bu yarışlar sonucunda Tokyo Olimpiyat Oyunları için açıklanan kotaya giremedi. Dünya Güreş Şampiyonası erkekler grekoromen stil 87 kiloda yarışan Metehan Başar, çeyrek finalde Belaruslu Kirly Maskevich’e 8-0 sayı tuşu ile yenilerek repesaj turuna kaldı. Repesaj ile turunda Polonyalı Arkadiusz Kułynycz'e 6-1 mağlup olarak elenen Metehan Başar, turnuvanın 8. oldu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal