Meslek Lisesi Öğrencileri İki Ekranlı Ateş Ölçer Geliştirdi

Bursa’da bir meslek lisesinde yerli imkanlar ile ateş ölçer cihazı geliştirildi. Cihazın mevcut ateş ölçerlerden en büyük farkı, ateşi ölçülenin de bilgi sahibi olması.

31.08.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-10:55) Meslek Lisesi Öğrencileri İki Ekranlı Ateş Ölçer Geliştirdi

Bursa'da, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "iki ekranlı" ateş ölçer prototipi geliştirildi. Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmen ve öğrencilerin çalışmasıyla üretilen cihaz, kayıt döneminde okulun girişinde kullanılmaya başlandı.

“HATA PAYI ÇOK DÜŞÜK”

Ar-Ge bölümünün iki haftalık çalışması sonucu yerli imkanlar ve yurt dışından temin ettiklerini ekipmanlarla ateş ölçer cihaz geliştirdiğini belirten Güllü, "Bu ateş ölçerin piyasada muadilleri var ama bir okul tarafından geliştirilmiş olması önemli. Piyasadan aldığımız verilerle referans değerlerimizi kıyasladık, hata payı çok düşük, yüzde 100'e yakın bir şekilde ateşi ölçüyor." dedi.

Güllü, cihazın tasarımını okulun Ar-Ge atölyesinde Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı üç boyutlu yazıcılarla yaptıklarını anlattı.

"TALEP OLDUĞU TAKDİRDE SERİ ÜRETİME GEÇEBİLİRİZ"

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmenlerinden Alpaslan Üner ise cihazın şarj edilebilir bataryayla çalıştığını ve tam dolumla bir hafta kullanılabildiğini ifade etti.

Aşırı akımlarda devreyi kesen bir şarj sisteminin de olduğu cihazda, ateş ölçme düğmesini dokunmatik yaptıklarını aktaran Üner, "İhtiyaca göre daha değişik tasarımlar da yapılabilir. Ürünümüzü okulumuzda yoğun bir şekilde kullanıyoruz. Geri dönüşler çok olumlu. Talep olduğu takdirde seri üretime geçebiliriz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal