Meslek Liseleri İş Sahibi Yapıyor, Asgari Ücretin 2 Katı Maaş Alıyorlar!

Meslek lisesinden mezun olan gençler 4-5 lira maaşla işe başlarken, aldıkları belgeler sayesinde kendi iş yerlerini de kurabiliyorlar.

21.10.2021-09:01 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-10:34) Meslek Liseleri İş Sahibi Yapıyor, Asgari Ücretin 2 Katı Maaş Alıyorlar!

Asgari maaşın 2 katı ücretle işe başlıyorlar. Liseden mezun olmak yetiyor. Mezun olduktan sonra aylık 4-5 Bin lira maaş ile işe başlıyorlar. Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Mesleki Eğitim Merkezi programlarıyla birlikte kalifiye işçi yetiştiriyor. Okulundan mezun olan öğrenciler, program işbirliğinde yüksek maaşla işe başlama şansına sahip oluyor. İsteyenler çalışanlar alanlarına göre kendi iş yerini açma belgesine sahip oluyor. Çeşitli bölümlerde gerçekleştirilen üretimle birlikte yılda 5 milyon ciro yapılıyor. İşte tüm merak edilenler haberimizin geri kalanında.

ÇEKİRDEKTEN YETİŞİYORLAR

Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve Mesleki Eğitim Merkezi programlarıyla öğrenciler küçük yaşlarda meslek öğreniyor ve kalifiyeli birer eleman oluyorlar.


4-5 BİN LİRA MAAŞLA İŞE BAŞLIYORLAR

Okuldan mezun olan genç öğrenciler, sanayi ve okulların yaptığı işbirliği ile mezuniyet sonrası kolayca iş buluyorlar. Okuldan mezun olan öğrenciler alanlarına göre aldıkları belgelerle isterlerse kendi iş yerlerini açarak genç birer girişimci de olabiliyorlar. Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Aksoy, AA muhabirine, 2022-2023 eğitim öğretim yılında da merkezi sınavla öğrenci alacaklarını ifade ederek, mezuniyetten sonra kendi ayakları üzerinde duran gençler yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

İŞSİZLİK RAKAMLARI 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2021 dönemine ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. TUİK'in açıkladığı verilere göre, yurt genelinde 15 yaş ve üzeri işsiz sayısı  3 milyon 902 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise yüzde 12 seviyesi olarak hesaplandı. Tarım dışı işsizlik ekim ayında 1,6 puan artarak yüzde 13,9'a yükseldi.


GENÇ İŞSİZLİK YÜKSEK SEVİYELERDE 

Ekim ayında yapılan değerlendirmelerde 15-24 yaş arası genç nüfusta işsizlik yüzde  23,1 oldu. Gençlerin istihdam oranı ise yüzde 31,3 olarak hesaplandı. 15-24 yaş grubundaki gençlerin iş gücüne katılma oranı ise yüzde 40 olarak gerçekleşti.

ÜNİVERSİTE MEZUNU 10 KİŞİDEN 4’Ü İŞ BULAMIYOR

Eğitim durumuna göre genç işsizlik oranları karşılaştırıldığında üniversite mezunu her 10 gençten 4’ünün işsiz olduğu görülüyor.

Yükseköğretim mezunu gençlerde işsizlik oranı yüzde 35,1, okuma yazma bilmeyen gençlerle yüzde 42,9 oldu. En düşük işsizlik oranı ise yüzde 19,6 ile ortaokul veya dengi meslek ortaokul mezunu gençler oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal