Mesir Macunu Faydaları

Mesir macunu faydaları, mesir macunu faydaları ve zararları, mesir macunu nedir, mesir macunu içindekiler konuları ile ilgili detaylar haberimizde...

17.05.2018-11:36 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-11:23) Mesir Macunu Faydaları

Mesir macunu faydaları, mesir macunu faydaları ve zararları, mesir macunu nedir, mesir macunu ile ilgili detaylar haberimizde...

MESİR MACUNU NEDİR? 

Mesir macunu, 40'tan fazla baharatın karışımından yapılan şifalı bir macun olarak bilinir. Manisa akıl hastalıkları hastanesi ilk başhekimi Merkez Efendi, 40-45 kadar baharatı karıştırarak hazırladığı bu macunu hastalara ilaç olarak hazırlıyordu.

MESİR MACUNU FAYDALARI VE ZARARLARI

Faydaları

  • İdrar yollarını temizler,
  • Kanı temizler,
  • Göğüs sıkıntıları ve balgamı giderir,
  • Romatizma ve eklem ağrılarına iyi gelir,
  • Hemoroide iyi gelir,
  • Egzemaları iyileştirir,
  • Mide, sindirim ve gaz problemlerini giderir.

Zararları

Mesir macunu fazla tüketilmesi durumunda baharatların yan etkilerinden dolayı gastrit, ülser, basur gibi problemlere neden olabilir.

Karaciğer, mide, mesane, şeker ve obezite hastalıkları mesir macununu dikkatli kullanmalıdır.

MESİR MACUNU İÇİNDEKİLER

Mesir macunu içeriğinde; zencefil, zulumba, kremtartar, kişniş, kebabiye, havlican, Hindistan cevizi, anason, yeni bahar, hıyarşembe, çam sakızı, zafiran, tarçın, udülkahır, çöpçini, hardal, eskir, karanfil, çivit, meyan balı, tiryak, sarıhelile, raziyane, kimyon, zerdeçal, tarçın çiçeği, karabiber, çörek otu, darıfülfül, ravent, limon tuzu, kakule, şamlı, vanilya, şeker, günbalı, hindistan çiçeği, limon kabuğu, galanda, tekemercini tohumu, portakal kabuğu gibi baharatlar yer alır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal