Mersin'deki Aksıfat Barajı Projesinde Sona Gelindi

Yapım çalışmaları Mersin’de devam eden Aksıfat Barajı’nda sona gelindi. Milli ekonomiye 198 milyon lira kazandıracak beton imalatlarının tamamlandığı açıklandı.

19.12.2021-13:26 - (Son Güncelleme: 19.12.2021-13:26)

Modern sulama kanalı olan olarak tasarlanan Mersin’de bulunan Aksıfat Baraj’ının yapımında sona yaklaşıldı. Tamamlandığında 8 bin 215 kişiye sağlayacak olan baraj ekonomiye 198 milyon lira katkı sağlayacak. 

AKSIFAT BARAJI’NDA SONA GELİNDE 

8 bin 215 kişiye istihdam sağlayacak Mersin’de bulunan Aksıfat Barajı’nda sona gelindi. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, yapılan yeni sulama sistemleri ile başta tarım olmak üzere birçok alanda tasarruf sağlandığını belirterek çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı olarak artış meydana geldiğinin altını çizdi. Aksıfat Barajı hakkında sona gelindiğini aktaran Yıldız, ‘’Tamamlanması ile 8 bin 215 kişiye istihdam sağlayacak olan barajda sona gelinmiş olup, projenin önemli aşamalarından birisi olan önyüz beton imalatları tamamlanmıştır. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürmekte’’ açıklamasında bulundu. 

MODERN SULAMA TESİSİ İÇİN 7 GÜN 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ

Birçok kişiye istihdam sağlayacak barajın beton çalışmalarının bittiğini ifade eden Yıldız, 83 meyre olan gövde yüksekliğinin tamamlandığını dile getirdi. Yıldız, ‘’Barajda depolanacak su ile Çiriş, Gücüş, Çiftepınar, Dağlı, Tömük, Çamlı, Fakılı, Karahıdırlı, Pınarbaşı, İlemin Kösbucağı, Arslanlı, Hüsametli, Kayacı ve Köypınarı mahallelerine ait arazilere sulama suyu temin edilecek’’ dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal