Mersin'de Sahte İddaa Kuponlarıyla Dolandırıcılık Yaptılar

Mersin'de sosyal medyada çeşitli sayfalar açarak "iddaa kuponu tutturdunuz" vaadi ile dolandırıcılık yapan 6 kişi yakalandı.

20.10.2020-12:14 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-11:54) Mersin'de Sahte İddaa Kuponlarıyla Dolandırıcılık Yaptılar

Mersin'de sosyal medya hesapları açarak "İddaa kuponu tutturdunuz" vaadiyle vatandaşları dolandıran 6 şahıs gözaltına alındı. Şüphelilerin bu şekilde binlerce liralık gelir elde ettikleri tespit edildi. Şahısların açtığı sosyal medya sayfalarından "Sizler de kazanmak istiyorsanız mesaj atmanız yeterli olacaktır" şeklinde yazılar paylaştıkları görüldü.

Edinilen bilgilere göre, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yandol Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine araştırma başlattı. Yapılan araştırmada, sosyal medya hesapları üzerinden sahte sayfalar açarak "iddaa kuponu tutturdunuz" vaadiyle dolandırıcılık yapan şahıslar olduğu tespit edildi. Şahısların bulunması için uzun süre teknik takip yapan ekipler, şüphelilerin U.O., H.Ş.T., C.B., M.Y., A.B. ve E.N. olduğunu belirledi.

Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 6 şahıstan M.Y., sosyal medya üzerinden sahte iddaa kuponu ile bir kişiyi dolandırdıklarını itiraf etti. Bunun üzerine şahsın telefon ve bilgisayarlarında inceleme yapan ekipler, benzer yöntemle birçok kişinin dolandırıldığını tespit etti. Yapılan detaylı inceleme sonucunda bu yöntemle 4 kişiyi dolandırdıkları, 28 bin 740 lira gelir elde ettikleri tespit edildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ş.T. ve M.Y. tutuklanırken, U.O., C.B. ve A.B. isimli şahıslar adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı. E.N. ise ev hapsiyle serbest bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal