Mersin'de Bankaları Dolandıran Şahıslar Yöntemi Bu Kadar da Olmaz Dedirtti

Mersin'de dolandırıcıların bankaları dolandırdığı yöntem bu kadar da olmaz dedirtti. Dolandırıcılar sahte paraların bazı kısımlarına gerçek para yamalayarak bu parayı ATM'ye yatırıp, sonrasında gerçek para çekmişler.

20.04.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-13:12) Mersin'de Bankaları Dolandıran Şahıslar Yöntemi Bu Kadar da Olmaz Dedirtti

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi birimleri, ATM'lere sahte para yatırmak suretiyle bankaların dolandırıldığı bilgisi ardından çalışma başlattı.

Birimler, şüphelilerin ATM'lere sahte paralar yatırmak suretiyle hesaplarında biriken paraları, Mersin, Gaziantep, Amasya ve Kayseri'deki tanıdıklarına çektirdiklerini tespit etti.

Zanlıların kimliklerini belirleyen polis, şehirdeki farklı adreslere yaptığı operasyonda K.G. ve S.O. ile onlara yardım ettiği iddia edilen iki şüpheliyi gözaltına aldı, aramalarda çok sayıda sahte para yakalandı.

K.G. ve S.O'nun, orijinal banknotları parçalarından ATM'lerin algılayamayacağı biçimde sahte banknotlar yaptıkları sistem kurdukları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderilen K.G. ve S.O. tutuklandı, diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal