02.01.2024-12:50 (Son Güncelleme:02.01.2024-13:10)


1

Camgöz Köpek Balığı'nı Görenler Hayrete Düştü!

Camgöz Köpek Balığı'nı Görenler Hayrete Düştü!

Mersin Uluslararası Limanı’nda yürüyüşe çıkan vatandaşlar, kıyıya vuran köpek balığını görünce durumu yetkililere bildirdi. Müdahaleye 112 Acil servis ekibi geldi.



2

Yapılan ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler, halk arasında "boz camgöz" olarak da bilinen altı solungaçlı köpek balığının cansız bedenine ulaştı.



3

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas da bölgeye giderek köpek balığı üzerinde inceleme yaparak, çeşitli notlar aldı.



4

Prof. Dr. Deniz Ayas’ın yaptığı açıklamaya göre; dişi köpek balığının 4,1 metre boyunda ve 700 kilogram ağırlığında, dişi bir birey olduğu belirtildi. Ayas sözlerine şu şekilde devam ettirdi; ‘‘Bugün Mersin’de kayalıkların dış cephesine ölü olarak vuran köpek balığı türü hexanchus griseus dediğimiz nesli tehlike altında olan bir tür. Türkçe ismi altı solungaçlı camgöz”



5

Vinç yardımıyla denizden çıkarılan köpek balığının gömüleceği bilgisi verilirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri olaya müdahale etti.



6

Köpekbalığı daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hayvan mezarlığına götürülerek defnedildi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr