Mersin sahur ve iftar vakti 2023

Hicri takvime göre 9. ay olan Ramazan ayında milyonlarca müslüman oruç tutmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyor. İslam dininin 5 temel esası arasında yer alan oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Mersin’de yaşayanlar da oruçlarını tutmak için Mersin’in sahur ve iftar vaktini araştırıyor. İşte Mersin sahur ve iftar vakti 2023...

23.03.2023-15:58 - (Son Güncelleme: 23.03.2023-15:58) Mersin sahur ve iftar vakti 2023

Üç ayların sonuncusu ve en mübareği olarak kabul edilen Ramazan ayında milyonlarca müslüman oruç ibadetlerini yerine getiriyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Mersin’de yaşayan vatandaşlar da oruçlarını doğru şekilde tutabilmek için Mersin’in sahur ve iftar vakitlerini araştırıyor. Diyanet tarafından açıklanan Ramazan imsakiyesiyle beraber Mersin’in iftar ve sahur saati belli oldu. 

Mersin sahur ve iftar ne zaman?

Mersin’in sahur ve iftar vakitleri belli oldu. İşte Diyanet’e göre, Mersin sahur ve iftar vakti 2023:

Mersin Sahur Vakti: 05:15

Mersin İftar Vakti: 19:02

Mersin ilinin bazı ilçelerinde iftar saatleri ve sahur vakitleri farklılık göstermektedir. Türkiye’nin 81 ilinin sahur ve iftar vakitleri için Diyanet’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Mersin Sahur ve İftar

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı Arifesi: 20 Nisan 2023 Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar

Ramazan orucuna ne zaman niyet edilir?

“Niyet”, yapılması arzu edilen işin zihnen ve kalben bilinmesidir. Buna mutlak niyet de denmektedir. Öte yandan oruç için sahura kalkmak da niyet yerine geçmektedir. Niyetin dil ile ifade edilmesi gerekmese de menduptur. “Vaktinde tutulan Ramazan orucu” ve “günü belirlenmiş nezir orucu” ile “mutlak nafile oruçlar” için, bunların ne orucu olduğunu belirtmeksizin mutlak olarak oruca niyet etmek kafidir.

Oruç tutacak kişi "Allah için oruç tutmaya niyet ettim” diyerek ya da bunu içinden söyleyerek niyet etmiş olur. Fakat Şafiî mezhebinde durum farklıdır. Bu durum Şafiî mezhebinde sadece nafile oruçlar için geçerlidir. Farz (ve vacip) oruçlara niyet ederken, orucun hangi oruç olduğunu belirlemek gerekir.

Mesela "Ramazan orucuna niyet ettim” veya “kazaya kalan falan orucuma niyet ettim”, “adadığım orucu tutmaya niyet ettim”, ”kefaret orucumu tutmaya niyet ettim” şeklinde, tutulacak orucu açıkça belirtmek gereklidir.

Ramazan ayı önemi nedir?

3 Aylar'ı uğurladığımız Ramazan ayı faziletlerle dolu bir aydır. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur'an ayıdır. Ramazanın diriltici özelliği, bütün insanlığı hidayete ve mutluluğa ulaştırmak için insanlığa gönderilen Kur'an-ı Kerim'in bu ayda inmeye başlamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca İslam'ın temel esaslarından biri olan oruç ibadetinin bu ayda yerine getirilmesinden dolayıdır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal