Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faizi düşecek mi?

Nisan ayının sona ermesine kısa bir süre kalan Merkez Bankası’nın faiz kararının ne olacağı gündemde yer almaya başladı. Peki 2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? TCMB faizi düşecek mi? Konu hakkında son gelişmeler haberimizde...

29.04.2022-16:59 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-16:59) Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faizi düşecek mi?

Mayıs ayının başlamasına kısa bir süre kala Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının ne olacağı sorusu gündemde yavaş yavaş yer almaya başladı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun açıklamalarını merakla bekleyen vatandaşlar ‘’2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 TCMB faizi düşecek mi?’’ sorularının cevaplarını öğrenmek için arama motorlarına yöneldi.

2022 Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı

TCMB’nin açıkladığı son faiz kararına göre haftalık repo faizi yüzde 14’te sabit tutulmuştu. Nisan ayı içerisinde yaşanan gelişmeler neticesinde PPK’nın Mayıs ayının faizini belirleyeceği toplantı merakla bekleniyor.

2022 yılının Merkez Bankası faiz kararı toplantısının 26 Mayıs 2022 tarihinde yapılacağı açıklandı. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) faiz toplantısı hakkında açıklamalar yapan Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu faiz kararının bir kaç gün içerisinde açıklanacağını belirtti.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal