Merkez Bankası Başkanı’ndan CHP’nin Yalan İddialarına Yanıt Geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP’nin yalan iddialarına karşı sessizliğini bozdu. 128 milyar dolar tutarındaki rezervin gidişatına dair söylentilere yanıt verdi.

16.04.2021-15:32 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-16:11) Merkez Bankası Başkanı’ndan CHP’nin Yalan İddialarına Yanıt Geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan CHP’nin yalan iddialarına cevap geldi. 

AYRICALIKLI DÖVİZ İŞLEMİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR 

Kavcıoğlu: ‘Söz konusu döviz işlemleri, işlem platformları üzerinden o günkü piyasa koşulları ve fiyatları çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Herhangi bir kesime, banka veya firmaya ayrıcalıklı döviz işlemi gerçekleştirilmesi söz konusu değildir. Anılan platformlarda piyasa dinamiklerinden bağımsız, piyasa dışı fiyatlardan belirli taraflar seçilerek işlem yapılması mümkün değildir.’ dedi. 

Döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017'de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirten Kavcıoğlu, protokolle sağlıksız fiyat oluşumunun engellenmesine, döviz piyasalarındaki arz-talep dengesine ve likidite tesisine katkı sağladığına dikkat çekti. 

‘TCMB BİLGİ VE VERİLERİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE KAMUOYUYLA PAYLAŞMAKTADIR’ 

Kavcıoğlu, ‘Bilanço varlık yükümlülük denkliği açısından bakıldığında, ortada kaybolmuş bir varlıktan bahsetmek mümkün değildir. TCMB, görev ve sorumluluk alanlarındaki bilgi ve verileri uluslararası standartlar dahilinde şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaktadır.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal