Merdiven Çıkarken Diz Ağrısı Nedenleri

Merdiven çıkarken diz arkası ağrısı, merdiven çıkarken dizlerde güçsüzlük, merdiven çıkarken zorlanmak, merdiven çıkarken bacak ağrısı, sıkça aratılan konuların başında. Bize sizler için tüm merak edilenleri araştırdık.

05.05.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-16:37)

Merdiven çıkarken diz arkası ağrısı, merdiven çıkarken dizlerde güçsüzlük, merdiven çıkarken zorlanmak, merdiven çıkarken bacak ağrısı, merdiven çıkarken diz ağrısı tedavisi konuları ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

Merdiven çıkarken diz ağrısı, diz kapağından kaynaklanan problemler sonucu meydana gelir. Dizlere aşırı yük yüklenmesi, diz kapağındaki kıkırdağın yumuşamasına neden olur. Yumuşayan kıkırdak altındaki sinir uçları belirginleşir ve diz ağrısını oluşturur. Bu şekilde olan diz ağrıları her yaşta görülebilir.

DİZ AĞRISI NEDENLERİ

Merdiven inerken ya da çıkarken diz kapağı ile uyluk kemiği birbirine çok yaklaşır, Dizlerin üzerine binen ağırlık nedeni ile ağrılar oluşur.

Merdiven çıkarken diz ağrısının başka bir nedeni ise diz kapağının yapısal bozukluğu olabilir.

Diz ağrısının başka bir nedeni de uyluk kaslarının, tendonalrın, diz kapağını tutan bağların darbe almış olması da olabilir.

DİZ AĞRISINI ÖNLEMEK İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER

-Alaturka tuvalet yerine alafranga tuvalet tercih edilmeli.

-Yemek için masaya oturulmalı.

-Bacakları bükerek oturmaktan uzak durulmalı.

-Yokuş yerine düz yollar tercih edilmeli.

-Spor yaparken yürüyüşe uygun zemin tercih edilmeli.

diz ağrısı nasıl geçer

MERDİVEN ÇIKARKEN DİZ AĞRISI TEDAVİSİ

Ağrılar eğer sık sık tekrarlıyorsa doktora görünmelisiniz. Diz kapağı filmi çekilir ve doktor tarafından değerlendirilir. Çekilen röntgen sonuçları ile diz kapağının hareketleri gözlenir ancak eğer kıkırdak hasar görmüş ise MR istenir.

Hastaya tedavi başlangıcı olarak ilaç verilir ve ardından fizik tedavi süreci başlar. Eğer diz kapağında kayma ya da yanlış yöne eğilim varsa hastaya dizlik verilir. Bütün bu tedavilerin ardından hastada düzelme gözlemlenmezse cerrahi müdahale gerekebilir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal