Meral Akşener kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti lideri Meral Akşener 6’lı masadan ayrıldı mı, neden ayrıldı? Meral Akşener hayatı ve biyografisi

İYİ Parti’nin lideri Meral Akşener, 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayı hakkında sarf ettiği ifadeler ile gündeme bomba gibi düştü. Meral Akşener’in 6’lı masadan ayrıldığını açıklaması üzerinde hayatı ve kariyeri hakkındaki araştırmalar arttı. Peki Meral Akşener kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti lideri Meral Akşener 6’lı masadan ayrıldı mı, neden ayrıldı? İşte Meral Akşener hayatı ve biyografisi...

03.03.2023-16:00 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-16:04) Meral Akşener kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti lideri Meral Akşener 6’lı masadan ayrıldı mı, neden ayrıldı? Meral Akşener hayatı ve biyografisi

6’lı masanın ortaklarından birisi olan İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener, az önce yaptığı açıklama ile masadan ayrıldıklarını açıkladı. 2023 seçimleri öncesi gerçekleşen bu kritik gelişme sonrasında Meral Akşener’in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki Meral Akşener kimdir, nereli ve kaç yaşında? İYİ Parti lideri Meral Akşener 6’lı masadan ayrıldı mı, neden ayrıldı?

İYİ Parti lideri Meral Akşener 6’lı masadan ayrıldı mı, neden ayrıldı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir.'' dedi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Meral Akşener, ''Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor.'' ifadesini kullandı.

Meral Akşener

Meral Akşener kimdir, nereli ve kaç yaşında?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 tarihinde Kocaeli’nin İzmiti ilçesinde dünyaya geldi. Bursa Kız Öğretmen Lisesi’ni ve sonrasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitiriren Akşener, 1979 ve 1982 tarihleri arasında öğretmenlik yaptı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesinde araştırma görevlisi olan Akşener, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise yüksek lisans ve doktora yapmıştır.

Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölümünün başkanlığını gerçekleştiren Akşener, aynı zamanda Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfının da kuruluşunu gerçekleştirip başkanı olmuştur.

Siyaset hayatına 1995’te başlayan Meral Akşener, 1999 yılına kadar bu görevde kalmıştır. Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükümetinde İçişleri Bakanı görevini üstlenen Meral Akşener, 2007, 2011 ve 2015 yıllarında MHP milletvekili olarak Meclis’e girdi. 

Kasım 2015’te MHP’de aday gösterilmeyen Merak Akşener, 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’yi kurdu ve 2018’de Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal