Meral Akşener açıkladı: İYİ Parti olağanüstü seçime gidiyor!

Seçimlerden istediği sonucu alamayan İYİ Parti'de seçimin yankıları sürüyor. Genel Başkan Meral Akşener, olağanüstü kongreye gideceklerini açıkladı. İşte detaylar...

01.04.2024-14:48 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-15:01)

Dün yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye geneli oy dağılımında 3,7'lik sonuçla DEM Parti, MHP ve Yeniden Refah’ın arkasında olan ve 6. sıraya gerileyen İYİ Parti, sandıkta istediği sonucu göremeyerek hayal kırıklığına uğradı. Öte yandan bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. 

“İYİ Parti olarak işte bu yüzden yola çıktık”

Sözlerine milletin 31 yeri İYİ Parti’ye emanet ettiği için teşekkür etmesiyle başlayan Akşener “Demokrasinin temel iradesi milletin seçimlerini yansıtmasıdır. İYİ Parti olarak bu yüzden yola çıktık. Milletin üstünde bir irade yoktur. Nitekim bu seçimlerde de milletimiz bir il 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti. Bu emanet için milletimize teşekkür ediyoruz.  Sonucunuz hala netleşmediği bazı yerlerde de büyük bir mücadele veren başkanlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm parti örgütlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

“Adaletsizliğe yeter dedik”

Milletin sandığa gitmeyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir tepki mesajı verdiklerini de dile getiren Meral Akşener “Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasında sıkışmasından ne kadar sıkıldığını gördük. Seçimlere olan katılımın azlığı görmezden gelinemez. En esaslı mesajını da iktidara verdi. Yıllardır hak yiyenlere, adaletsizliğe yeter dedi. Erdoğan'a artık zorundasın dedi. Halbuki biz kendisini defalarca uyarmıştık. Tencere her iktidarı sallar demiştik.  İYİ Parti olarak üzerimize düşen sorumluluğu alacak ve özeleştirimizi yapacağız. Milletimizin mesajı doğrultusunda gereken adımları atacağız. Genel Başkan olarak en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız” ifadelerini kullandı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal