Merakla beklenen Ankara-Sivas Hızlı Treni ilk seferini gerçekleştirdi

12 saat olan seyahat süresini 8 saate düşüren Ankara-Sivas Hızlı Treni'ni ilk seferini bugün gerçekleştirdi. İşte detaylar…

26.04.2023-16:08 - (Son Güncelleme: 26.04.2023-16:17)

AA’da yer alan habere göre; 8 istasyon arasında seyahat edecek olan Ankara-Sivas Hızlı Treni'ni 12 saatlik yolculuk süresini 8 saate düşürecek. Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımı ile hızlı tren ilk seferi için yola çıktı. 

Ankara-Sivas Hızlı Treni yola çıktı

Bakan Karaismailoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Hızlı trenle yola çıktık. Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta milletimizle buluşmaya geliyoruz." İfadelerini kullandı. 

Ankara-Sivas arası 8 istasyon bulunuyor 

12 saatlik demir yolu süresini 8 saate düşüren güzergahın 405 kilometre. Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunuyor. Hat ile Ankara-Sivas kesimindeki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düşüyor. 

Ankara-Sivas hızlı tren hattı açıldı

Hızlı tren hattında ilk yerli ray kullanıldı

89 metre yükseklikle Türkiye’nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğü Elmadağ’da yapıldı. Hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldı. 138 kilometre beton yol ile tünellerde ilk balastsız yol, yani beton yol uygulaması gerçekleştirildi. Ayrıca, proje kapsamında Sivas'ta yerli ve milli buz önleme ve buz çözme tesisi yapıldı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal