MEMUR VE ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE verilecek! Toplu sözleşme ikramiyesi günler sonra hesabınıza yatacak

AYM memurların sendika primlerinin iptal edilmesinden kaynaklı memur ve öğretmenler isyan etmişti ki; Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir açıklama yaptı. “Tüm sorunları çözüp, kaldığımız yerden devam edeceğiz.” mesajı verdi.

18.03.2024-16:59 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-16:59) MEMUR VE ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE verilecek! Toplu sözleşme ikramiyesi günler sonra hesabınıza yatacak

Geçtiğimiz günler içerisinde Eğitim Bir Sen’den ek protokol çağrısı duyurulmuştu. Protokol çağrısından sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla birlikte memurların ve öğretmenlerin yalnız olmadığının altını çizdi. Memurlara yeni bir protokol geleceğini dile getiren Erdoğan, Sendika prim artırımlı olarak yeniden düzenleme yapıp onay alacak.

Sendika prim artırımlı yeniden düzenleme yapılacak 

Eğitim Bir Sen’den geçtiğimiz günlerde yeni bir ek protokol çağrısı gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu protokol çağrısına karşılık vererek memurlara ve öğretmenlere yeni bir protokol geleceğinin altını çizdi. Sendika primi artırımlı olarak yeniden düzenlenip onayı alınacak olan ek protokol için hâlen daha çalışmalar devam ediyor. %2 barajı ile mi yoksa %2 barajı katılmadan mı protokol imzalanacak henüz konuşulan detaylar arasında. Söz konusu olan %2 barajı ise memurlar arasında en büyük tepki meselelerinden birisi. Katılıp katılmayacağını ve ek protokolleri ne zaman yürürlüğe gireceği ilerleyen süreçlerde belli olacak.

MEMUR VE ÖĞRETMENLERE İKRAMİYE verilecek! Toplu sözleşme ikramiyesi günler sonra hesabınıza yatacak

Toplu sözleşme ikramiyesi kapsamında onay alınmasıyla birlikte memur ve öğretmenlere 500 TL değerinde ikramiye imkânı sağlanacak. Henüz detaylar belli olmasa da Eğitim Bir Sen’den gelen ek protokol çağrısı yerine ulaşmış durumda. Yapılan çalışmaların sona ermesinden sonra meclisten onay alacak ve yürürlüğe girecek.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal