Memur ve Memur Emekliler Dikkat! Zam Pazarlığı Başlıyor

Memur ve memur emeklilerinin ekonomik ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos'ta başlayacak.

18.07.2021-13:07 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-15:17) Memur ve Memur Emekliler Dikkat! Zam Pazarlığı Başlıyor

Memur ve memur emeklisinin en merak ettiği konu 2021 Temmuz zammı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin  tarafından aklında olan zammın karar verileceği görüşmelerin ilk toplantısı 2 Ağustos'ta yapılacak. Görüşmelerde çalışanların temsilcisi olan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak hazırladıkları taleplerini, 26 Temmuz'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

Kamudaki 700 binden fazla işçiyi yakından ilgilendiren 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ederken, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde ise süreç gelecek günlerde başlayacak.

Yaklaşık 4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zammın karar verileceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı 2 Ağustos'ta gerçekleşecek.

SÖZLEŞMELERİN KADROYA GEÇMESİ VE REFAH PAYI TALEPLER ARASINDA

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl beraber hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen görüşmeler öncesi taleplerini ortaklaşa belirledi.

Konfederasyonların ortak talepleri arasında; maaş ve aylıklara oransal zammın yanında, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler yer alıyor.

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak taleplerini 26 Temmuz'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bildirecek.

ANLAŞMA YAPILMAZSA KARARI HAKEM KURULU VERECEK

Yasal olarak ağustos ayında karara bağlanacak sözleşme süreci, 2 Ağustos'ta Bakanlığın ev sahipliğinde gerçekleşecek ilk toplantı ile resmi olarak başlayacak. Sözleşmenin genelinde ve hizmet alanlarında talep edilen maddelerin görüşülmesi ile ilerleyecek müzakere takvimi, ağustosun üçüncü haftasında sonlanacak.

Taraflar arasına bu zaman dilimi içinde herhangi bir anlaşma yapılmaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. 11 kişinden oluşa Hakem Kurulu, sözleşmeye dair nihai kararı verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal