Memur-Sen'den Bakanlığa Yazı: Kamu Çalışanları İdari İzinli Sayılsın

Ülkemizde günden güne artan coronavirüs riski nedeniyle Memur-Sen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na bir yazı yazarak, kamu çalışanlarının idari izinli sayılmasını istedi.

21.03.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-10:06) Memur-Sen'den Bakanlığa Yazı: Kamu Çalışanları İdari İzinli Sayılsın

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını ülkemizde de görülürken önemli tedbirler alındı. Vatandaşlara evde kal çağrısı yapan yetkililer ülke genelinde birçok işletmeyi geçici olarak kapattı. Ülkemizde ilk coronavirüs vakası 11 Mart tarihinde görülürken, 10 günlük süretçe 9 kişi hayatını kaybetti ve vaka sayısı 670'e yükseldi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Memur-Sen, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'na bir yazı yazdı ve "Kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde asgari düzeyde personel bulundurulmasını, diğer personelin ise 'idari izinli' sayılmasını." talbinde bulundu. 

Memur-Sen'in talebini kendi sosyal medya hesabından da paylaşan Genel Başkan Ali Yalçın, "Yaşanan son gelişmelerde vaka sayılarının artması ve ölümlerin meydana gelmesinden dolayı kamu kurum ve kuruluşların faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması, diğer personelin idari izinli sayılması ve bu konuda ivedilikle kurum yöneticilerinin yetkilendirilmesi hususunda gereğinin yapılmasını önemle arz ederiz." dedi.

Devlet Personel Başkanlığı'nın istatistiklerine göre sözleşmeliler de dahil edildiğinde Türkiye'de üç milyonu aşkın memur bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal