Memur olmak isteyenler sakın bu hatayı yapmasın! 10 yıla kadar ceza uygulanacak

Sosyal medyalara dolandırıcılık vakaları artmışken, memur olmak isteyenlere büyük uyarı verildi! Milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesaplarından “40.000 TL maaş ile KPSS’siz memur fırsatları” paylaşımlar dikkat toplarken, ortalığı karıştıracak haber kısa sürede verildi.

06.04.2024-16:37 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-16:37) Memur olmak isteyenler sakın bu hatayı yapmasın! 10 yıla kadar ceza uygulanacak

Teknolojinin gelişmesiyle beraber sosyal medya kullanımı da bir hayli arttı. Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık vakalarına dikkat çeken bakanlıklar, son dönemler içerisinde bu tür platformlarda “40.000 TL maaş ile KPSS memur alınacak” ilanlarının sıklıkla paylaşıldığını belirtti. 1 milyona yakın takipçisi olan birçok sosyal medya sahte hesaplarının, kamu personeli olmak isteyen vatandaşları kandırarak dolandırdığını aktaran bakanlıktan önemli uyarı duyuruldu.

Dolandırıcılar peş peşe vaatler sunuyor

Sosyal medya hesapları üzerinden dolandırıcılık vakaları gün geçtikçe artmaya başlamışken, bu defa hedef kamuda personeli olmak isteyen vatandaşlara yöneltildi. Yüksek takipçili sosyal medya hesapları üzerinden; “KPSS şartı olmadan memur olma şansı mevcut. Her gün 3 binim üzerinde personel alımı yapılıyor. PTT'den personel alınacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunu olmanız yeterli.” gibi pek çok vaatler sıralanıyor.

Memur olmak isteyenler sakın bu hatayı yapmasın! 10 yıla kadar ceza uygulanacak

Personel alım vaatleri sıralanıp nakit para isteniyor

Sosyal medya hesabından bu paylaşımları yapan sahte kullanıcı hesapları, personel olmak isteyen vatandaşları tuzağa düşürüp farklı bir linke tıklatıyor. Yollanan linke tıklayan vatandaşlar ise başvuru ücreti isim altında 308 TL tutarında ödeme yapıyorlar. Buna ek olarak ise adli sicil kaydı, kimlik fotokopisi gibi ek belgeler de talep ediliyor. Böylelikle sosyal medya hesabı üzerinden dolandırıcılık yapan hesaplar vatandaşların bilgilerine ulaşım sağlayıp şirket açma, banka hesabı açma ve kredi çekme gibi pek çok işlemi yapma imkanına sahip oluyorlar. Bu süreçten sonra ise yine dolandırıcılar boş durmayıp süreciniz olumlu geçti şeklinde mesaj ileterek, vatandaşlardan 1.030 TL daha ödeme talep ediyorlar. 22 farklı kurum kapsamında bu şekilde personel alım ilanı yayınlanıp vatandaşların dolandırıldığı açığa çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Muhammet Emre Akkaş ise bu durumun dolandırıcılık suçu olduğunu, delillerle vatandaşların Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulması durumunda 10 yıla kadar hapis cezası talebinde bulunabileceğini aktarıyor.

 

  

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal