Memur olmak isteyenler için büyük fırsat: On binlerce kişi alınacak

Memur olmak isteyen binlerce vatandaşa art arda müjdeli haberler geliyor. Çok sayıda bakanlık on binlerce kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. İşte kurum kurum personel alım listesi...

27.03.2023-10:44 - (Son Güncelleme: 27.03.2023-16:43)

2023 yılında personel alımı yapacak olan bakanlıklar on binlerce vatandaşı bünyelerine dahil edeceğini duyurdu. Toplamda 130 binin üzerinde personel alımı yapılacağı kaydedilirken, açıklamalar Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

On binlerce kişi alınacak

Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı, on binlerce kişilik personel alımı ilanı yayımladı. Toplamda 130 bin civarında olacak olan personel alımları 103 alandan yapılacak. İşte alım yapacak bakanlıklar

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığının yeni personel alımı yapacağını duyuran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir" bilgisini paylaştı.

Personel Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını iki ilan ettiklerini duyurdu. Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi. Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi.

Öğretmen atama kontenjanları 2023

Bakan Özer, 45 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını da açıkladı. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağına işaret eden Özer, bu kapsamda en fazla atama yapılacak beş alana ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

 "45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, Rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı."

Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı

Savunma ve güvenlik açısından personel temininin önemine vurgu yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şunları kaydetti:

"Nitelikli insan gücünün temini konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askeri öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. 

Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor.  2 Nisan'da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz."

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘’KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR'a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderilmiştir.’’ açıklamasında bulundu.

Personel Alımı

En düşük emekli maaş 7500 TL’ye çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdeyle en düşük emekli maaşı 5500 TL'den 7500 TL'ye çıktı. AK Parti, yüzde 36'nın üzerinde gelen zammın haftaya meclise geleceği açıkladı. Böylece 2023 Ocak emekli zammı öncesi 3500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı yasal düzenleme sonrası kümülatif olarak yüzde 114'ün üzerinde zam almış olacak. Emekli maaşı zammı düzenlemesinden EYT'liler de faydalanacak. Öte yandan Bakan Bilgin bayram ikramiyeleri için de çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Emekliye zam düzenlemesi Meclis'e geliyor. Tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatif modelleri içeren çalışması sonrası emekliye zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Emekliye zam konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Bayram ikramiyesi ne kadar?

Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi her yıl toplamda 2 kez olmak üzere bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi mevcut durumda 1100 TL olarak uygulanıyordu. Ancak yapılan zamla beraber bayram ikramiyesi 2000 liraya çıktı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal