Memur Adayları Dikkat! KPSS Tercih Gününde Son Gün Ne Zaman?

Son dakika gelen haber göre, memur olma hayali kuranlar için KPSS tercihte son gün bugün. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır? Son gün ne zaman? soru2021/1 KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

08.07.2021-09:38 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-09:59) Memur Adayları Dikkat! KPSS Tercih Gününde Son Gün Ne Zaman?

ÖSYM tarafından son dakika olarak paylaşılan haberde, KPSS işletimlerinde bugün son gün olduğu bildirildi. 1 Temmuz tarihinde başlamış olan KPSS tercihleri ile ilgili memurlar tarafından en çok merak edilen ise tercihlerin ne zaman açıklanacağı oluyor. KPSS tercihleri ise bugün yani 8 Temmuz günü olarak bildirilmişti. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans üç farklı grup için de ayrı ayrı yayımlanan tercih kılavuzları ise bu süreçte adayların yardımcısı olmaktadır. ÖSYM'in AİS sistemi üzerinden KPSS tercihlerinin detaylı sorgulamaları devam ediyor. 

KPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

1 Temmuz 2021 tarihinde başlayan KPSS tercihleri 8 Temmuz tarihinde sona ereceği belirtilmişti. Memur olabilmek için ter döken adayların bu tarihe kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. 1-8 Temmuz 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2021/1 tercihlerinin sonuçlarının açıklanacağı tarih ise henüz belirlenmedi.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR, SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS-2021/1 tercihleri 8 Temmuz 2021 yani bugün sona eriyor. Sonrasında ise ÖSYM yerleştirme işlemleri için tercihleri değerlendirmeye tabi tutacak.

KPSS 2021/1 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA

Memur adaylarının en çok merak ettiği ise, KPSS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı.. Buna dair yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Tercih sonuçlarının temmuz ayının son haftası ya da ağustos ayının ilk haftasında açıklanması tahmin ediliyor.

Memur adayları, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklanmasının ardından ÖSYM tarafınca ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından memur adaylarına ve kamuoyuna açıklanmasının ardından ÖSYM tarafınca ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir.

Yerleştirme sonuçlarına dair olarak adaylara ve ilgili kurumlara posta ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Kamu kurum ve kuruluşları bu bilgileri, elektronik ortamda kendi şifreleri ile (ÖSYM'den edindikleri/edinecekleri kurum şifresiyle) edineceklerdir. Bir kadro yahut pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini bu kurum veya kuruluşlardan öğrenebilecekler.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafınca yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacağı belirtildi. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan yahut  gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal