Memorandum nedir, ne demek? Memorandum imzalanması nedir?

Memorandum kelimesi gündemde yer alırken ne anlama geldiği hakkında araştırmalar hız kazandı. Memorandum kelimesinin TDK anlamı, merak konusu oldu. İşte memorandum kelimesinin anlamı…

29.06.2022-00:18 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-00:18) Memorandum nedir, ne demek? Memorandum imzalanması nedir?

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanmış olan memorandumun kelime anlamının ne olduğu, neyi ifade ettiği gibi pek çok soru akıllarda soru işareti oluşturdu. Memorandum kelimesinin TDK anlamını sizler için araştırdık. İşte memorandum kelimesinin anlamı…

Memorandum ne demek?

Bugün gündemde yer edinen memorandum kelimesi binlerce vatandaşın dikkatini çekiyor. Kelimenin ne demek olduğu gibi pek çok konu hakkında araştırma yapılıyor. Memorandum kelimesinin Türkçe karşılığı "hatırlanacak şey, not, muhtıra" anlamlarına gelmektedir.

Memorandum Ne Demek

Kelime Latinceden alıntı olmakla birlikte "hatırlanacak şey, not, muhtıra" anlamlarını taşımaktadır. Latince bir kelime olan memorare kelimesinden gelen ve kökü anmak, hatırmalan anlamlarını gelen bir fiil olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bununla birlikte Türkiye’nin İsveç ve Finlandiye ile üçlü mutabakat yani memorandum imzalaması ile kelime gündeme geldi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal