Meme ucu ağrısı ve yanması neden olur? Kadınlar ve erkeklerde meme ucu ağrısına neden olan 9 etken

Meme uçlarında yaşanan ağrı ve yanma sorunu, yanlış sütyen tercihinden meme kanserine kadar birçok sebepten kaynaklanabilmektedir. Peki, meme ucu yanması nedir, neden kaynaklanır? İşte meme ucunda yanma ve ağrı sorununa dair merak edilenler...

28.06.2022-16:08 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-16:08) Meme ucu ağrısı ve yanması neden olur? Kadınlar ve erkeklerde meme ucu ağrısına neden olan  9 etken

Meme uçlarında yanma ve ağrı sorunu kadın ve erkeklerde sık sık görülen bir sorundur. Meme uçlarında yaşanan ağrı ve yanma sorununun birçok nedeni vardır. Peki, meme uçlarında ağrı ve yanmanın nedenleri nelerdir? İşte detaylar...

Meme ucunda ağrı ve yanmaya neden olan etkenler

- Alerjik reaksiyon

Meme uçları vücuttaki en hassas bölgedir. Bundan dolayı vücut losyonu, sabun, cilt kremi gibi ürünler meme uçlarında alerjik reaksiyona neden olur. Bundan kaynaklıda yanma, ağrı, kızarma ve kaşıntı gibi semptomlar ortaya çıkar.

- Gebelik

Gebelik, hormonlarda dalgalanmanın yaşandığı bir dönem olduğu için göğüsün dokusunun da hormonlara karşı duyarlılığı artar. Özellikle hamileliğin 8. haftasında göğüs başlarında koyulaşma, büyüme ve hassaslaşma yaşanır. Gebelikte ağrı ve yanma hislerini azaltmak için yumuşak pamuklu sütyen tercih edilmeli.

 meme ucunda yanmanın nedenleri

- Meme dokusunda iltihap

Mastit olarak bilinen bu iltihaplanma, memede şişme, ağrı, yanma ve kızarmaya neden olur. Titreme, ateş ve halsizlik ise diğer belirtileridir.

- Regl dönemi

Regl döneminde kadınların göğüslerinde şişme, ağrı ve hassasiyet oluşur. Bu dönemde tuz kullanımını azaltmak bu sorunları en aza indirmenize yardımcı olur.

- Egzema ve Kontakt Dermatit

Alerji ve tahriş kaynaklı göğüs uçlarında egzama oluşabilir. Doktor takviyesiyle ağrı kesici krem ya da kortikosteroid kremler kullanarak bu sorun tedavi edilebiliyor.

- Raynaud Sendromu

Bu hastalık, göğüs ucunun soğuğa maruz kalmasından dolayı yaşanan bir hastalıktır. Kaynağı göğüslere giden kan dolaşımının azalmasıdır. Ağrıyı önlemek için memeye masaj ya da ılık su kompresi uygulamak gerekiyor.

 meme ucunda ağrının nedenleri

- Göğüs kanseri

Göğüste kütle, göğüs uçlarında akıntı, yanma ve ağrı meme kanseri belirtileridir. Bu belirtilerden şikayet edenlerin vakit kaybetmeden doktora başvurması gerekiyor.

- Ergenlik

Meme uçlarında hassaslaşma ve ağrılar, ergenliğin belirtileri arasındadır. Göğüs oluşumu tamamlandığında bu şikayetler de geçecektir.

- Menopoz

Menopoz dönemiyle beraber östrojen ile progesteron seviyeleri de azalır. Bu da göğüste ağrı ve yanmaya neden olur.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal