Melissa Vargas sahalara geri dönüyor! Federasyon başkanı müjdeli haberi verdi

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Melissa Vargas'ın durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. İşte haberin detayları...

16.12.2023-13:13 - (Son Güncelleme: 16.12.2023-13:13) Melissa Vargas sahalara geri dönüyor! Federasyon başkanı müjdeli haberi verdi

Bu yıl A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nı kazanmasında büyük bir pay sahibi olan Melissa Vargas ile ilgili Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Üstündağ, açıklamalarda bulundu. 

Müjdeyi verdi

TRT Spor'a açıklamalar yapan Mehmet Akif Üstündağ, Melissa Vargas'ın sakatlığına dair konuştu. Üstündağ, "Melissa Vargas'ın omzundan bir sakatlığı var, tedavisini oluyor. Şimdi Çin'e döndü. Kısa bir süre tedaviyi Zürih'te gerçekleştirdi. Bizim de sağlık kurulumuz yakından takip ediyor. Melissa Vargas, Milletler Ligi'ne yetişecek. Olimpiyat Oyunları'nda da oynamasını sağlayacağız. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşacak. Tedavi süreci iyi gidiyor” dedi.

Melissa Vargas

Melissa Vargas kimdir?

16 Ekim 1999’da Küba’da dünyaya gelen Melissa Vargas, voleybola 8 yaşında okul takımında adım attı. Lisede Cienfuegos Cuba takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlayan Vargas, 12 yaşında alt yaş kategorilerinde Küba Milli Takımı için oynamaya başladı. 2016-17 sezonunda Agel Prostejov takımına Transfer olan oyuncu, 2018-19 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’ye katıldı. 2022-2023 voleybol sezonu Misli.com Sultanlar Ligi Final etabının en iyi pasör çaprazı ödülüne layık görülen Vargas, aynı zamanda final etabının en değerli (MVP) oyuncusu seçildi. 

Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da yıldızını parlatan ve tüm dikkatleri üzerine çeken Melissa Vargas, İsveç maçında 112 km/h hıza ulaştı, Tijana Boskovic'e ait olan servis hızı rekorunu kırdı. Bilindiği üzere 2021 yılında Türk vatandaşlığı alan Vargas'a, 9 Nisan'daki bir törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kimlik verildi. Türk vatandaşlığına geçmesiyle Melissa olan ilk adını Türkçeleştirerek Melisa olarak değiştirdi.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal