Melih Gökçek Jelibon olayı nedir? Melih Gökçek Jelibon madeni açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı olan Melih Gökçek bir televizyon programında sarf ettiği sözler sosyal medya gündeminde yer aldı. Melih Gökçek "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş" sözleri ile sosyal medyada alay konusu oldu.

29.06.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-10:31) Melih Gökçek Jelibon olayı nedir? Melih Gökçek Jelibon madeni açıklaması

Fuat Atik’in sunumuyla gerçekleşen Ankara Masası programında konuk olarak yer alan Melih Gökçek yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek,"6 milyar dolar değerinde jelibon bulunmuş" dedi. Yaptığı açıklamalar üzerine sosyal medyada bu konuşmalar hakkında alay edilen ifadelerde yer aldı. Bir sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda "Adana'da bulunan petrolden sonra, Adıyaman'da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…"ifadeleri kullanılarak dalga geçildi. Melih Gökçek ise yapılan paylaşımı gerçek sandı ve üzerine yorumlar yaptı.

Melih Gökçek jelibon olayı nedir?

Sosyal medyada geçen ifadeleri üzerine Melih Gökçek şu ifadeleri kullandı:

"Araştırmış bulmuş ve kapatmışlar. Buralarda petrol olduğu ortaya çıkıyor. Bugüne kadar bunları araştırtmamışlar bile. Şimdi hepsini teker teker buluyor. Sadece Adana'da bulduğu 1 milyar. Adana'da yeni bir şey daha bulmuşlar.”

Melih Gökçek, bugün gazetede okuduğunu ifade ederek ne anlama geldiğini bilmediğini ama konuyu araştırarak bulacağını ifade etti. Gökçek, çocukların yediği bir şey olan jelibon olduğunu söyledi. Ne demek olduğunu bilmediğini vurgulayan Gökçek, yer altında 6 milyar dolarlık jelibon bulunduğunu ifade etti. Bu durumun ne anlama geldiğini bilmediğini dile getiren Melih Gökçek, bu durumun sosyal medyada yer aldığını dile getirdi. Programın sunucusu "Fake falan olmasın başkanım?" diye sorunca Melih Gökçek, "Hayır fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor." cevabını verdi.

Melih Gökçek Jelibon Olayı Nedir

Melih Gökçek sosyal medyada alay konusu oldu

Melih Gökçek’in programda konuştuğu sözler sosyal medyada alay konusu olurken, birçok kişi tarafından da eleştirildi. Bu duruma Gökçek'ten yanıt gecikmedi. Melih Gökçek konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ankara Masası'nda bir arkadaşımın gönderdiği bir haber üzerine bugün Eskişehir'de bulunan nadir toprak elementi üzerine konuşurken içinde 'Jelibon' diye bir maddeymiş ne olduğunu bilmiyorum." diye bir konuşma yaptım.”

Açıklamasının devamında ise programda açıkça ne olduğunu bilmediğini söylemesine rağmen ne kadar solcu kişi varsa hepsinin kendisiyle alay ettiğini ifade etti. Bu kişilerin mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başladığını vurgulayan Melih Gökçek, kendisinin de trollenebildiğini ve bu konuda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal