27.09.2022-09:38 (Son Güncelleme:08.06.2023-08:56)


1

Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso ya da gerçek adı ile Melek Davarcı, Türk müzisyen ve müzik öğretmenidir. 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Dokuz yaşında iken Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ile birlikte Türk Halk Müziği dersleri almaya başladı. Daha sonraki dönemlerde Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitim hayatına devam etti. Lise dönemi içerisinde yan flüt çalmaya başladı. Üniversite eğitim hayatını Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde başarı ile tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca da korist ve solistlik olarak görev aldı.



2

Melek Mosso'dan özür açıklaması

Melek Mosso'dan özür açıklaması

Seçim günü yaptıüı paylaşım yüzünden linç edilen Melek Mosso, aldığı tepkiler üzerine hem konserleri iptal edildi hem de linç edil. Yaşananlar sonrası Mosso'dan açıklama geldi. Mosso; "Kuzenini, kocası tarafından 31 yerinden bıçaklanacak cinayete kurban veren, o acıyı iliklerine kadar yaşayan ve şahit olan bir kızın sözleri. Amacım hiçbir kişi ya da kurumu, yönetimi sorumlu tutmak değil, bu acıların bir daha yaşanmamasını dilemekti. Böyle acılar, siyaset üstü acılardır. Bunu acıyı yaşayarak tecrübe eden biri olarak konuşmamın siyasi düzleme çekilmiş olmasını da asla arzu etmem. "Artık daha da çok birleşme zamanı" Şimdi günün sonunda görüyorum ki, artık daha da çok birleşme zamanı. Ayrı gayrı olmadan bir olma… Bu gerginlik duvarına bir tuğla da ben koymayacağım. Bu sebeple ben de 8 Haziran’daki konserimin yapılmamasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Hiçbir hesabı olmadan sadece müzik dinlemek, müzik yapmak isteyenlerle pek yakında buluşacağız. Bu süreçte birleştirici olmak için aldığım kararı anlayan ve saygı duyan herkese teşekkür ederim. Bu vesileyle kırdığım, incittiğim herkesten özür dilerim." ifadelerini kullandı.



3

İran'da Mahsa Amini'nin vefatının ardından başlayan protestolara bir de ünlü şarkıcı Melek Mosso destek verdi. "Bu gece tüm kadınlar adına söylüyorum şarkılarımı" diyerek, İranlı kadınlara destek olmak adına sahnede saçlarını kesti. Melek Mosso'nun bu hareketi sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Bazı kullanıcıların ise şov yapmak için böyle bir şey yaptığını vurguladığı söyleniyor.



4

İSTANBUL KADIKÖY BEŞİKTAŞ HATTI

İSTANBUL KADIKÖY BEŞİKTAŞ HATTI

Eğitim hayatını başarı ile tamamlamasının ardından gelmiş olduğu İstanbul'da Kadıköy - Beşiktaş hattı üzerinde müzik yapmaya başlayarak tanınırlığını arttırdı. Bununla birlikte piyano, solfej, yan flüt, ve armoni dersleri vererek, müzik eğitiminde bulunmak isteyen öğrencilerini konservatuvar sınavlarına hazırladı. Birbirinden farklı Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller elde etti. Müzisyen arkadaşları ile kurmuş olduğu Zbam The Band isimli müzik grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak farklı sahnelerde performans sergiledi.



5

YILDIZ TİLBE İLE ÇUKUR DİZİSİ ŞARKILARI

YILDIZ TİLBE İLE ÇUKUR DİZİSİ ŞARKILARI

Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" ismini taşıyan parçasını yeniden yorumlamış olduğu video 85 milyonun üzerinde izlenme sayısına çıktı. No.1'in TV dizisi olan sevilen dizi Çukur için yapılan "Hiç Işık Yok" isimli parçasında No.1'e eşlik etti ve bu parça da 100 milyonun üzerinde izlenme sayısı gördü. Bununla birlikte "Hiç Işık Yok" isimli şarkı No.1'in "Siyah Bayrak" albümünde yer buldu. 2018 tarihinde söz ve müziğini kendisinin yapmış olduğu teklisi "Kedi" ile uzun bir süre boyunca radyoların çalma listelerinde yer buldu.



6

MELEK MOSSO DİSKOGRAFİSİ

MELEK MOSSO DİSKOGRAFİSİ

EP'leri Melek Mosso (2020)



7

Single'ları "Kedi" (2018) "Gölgen Yeter" (2018) "Keklik Gibi" (2019) "Vursalar Ölemem" (2019) "Sarıla Sarıla" (2019)



8

"Gönül Gözü" (2020) "Unutan Kazanır" (2020) "Cumartesi Türküsü" (2020) "Yalan" (ft. Aras) (2020) "Kurtuldun Dediler" (2020) "Kızgınım" (2021)



9

"Ağlarsam" (2021) "Sonrası Kalır" (2021) "Gel Desem de Gelme" (Aras ile) (2021) "Zülüf" (Haluk Levent ile) (2021)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr