Meksika'da kan donduran çatışma: Köylüler ve suç örgütleri birbirine girdi

Meksika'da bir köyün sakinleri ile suç çetesi arasında yaşanan silahlı çatışmada, iki taraftan toplam 11 kişi hayatını kaybetti. İşte haberin detayları...

09.12.2023-12:36 - (Son Güncelleme: 09.12.2023-12:36) Meksika'da kan donduran çatışma: Köylüler ve suç örgütleri birbirine girdi

Meksika polisi, başkent Mexico City'nin yaklaşık 130 kilometre güney batısındaki Texcaltitlan kasabasına bağlı bir köyün sakinleri ile bir suç çetesi arasında çıkan silahlı çatışma çıktı.

Kartel 10 yıldır baskındı

Mexico City'ye komşu olan Meksika Eyaleti polisi, çatışmanın başkentin yaklaşık 130 kilometre güneybatısındaki Texcaltitlan yerleşim biriminde meydana geldiğini söyledi. Eyalet polisi ölenlerden sekizinin çete mensubu, üçünün ise köy sakini olduğunu belirtti. Polis çete hakkında bilgi vermese şiddet yanlısı Familia Michoacana uyuşturucu karteli on yıldır bu bölgede baskın durumdaydı.

Meksika

Geçen sene katliam yapmışlardı

Yerel medya, Familia Michoacana silahlı adamlarının daha önce köye gelerek çiftçilerden dönüm başına haraç talep ettiklerini yazdı. Meksika'daki uyuşturucu kartellerinin, ödeme yapmayı reddeden çiftliklere, çiftliklere ya da mağazalara saldırarak ya da bunları yakarak, yapabildikleri hemen her türlü yasal ya da yasadışı işten zorla para aldıkları biliniyor. Familia Michoacana, polise yönelik küstah pusularıyla ve komşu Guerrero eyaletindeki Totolapan kasabasında 2022 yılında 20 kişiyi katletmesiyle biliniyor. Saldırıda kasabanın belediye başkanı, babası ve 18 kişi daha öldürülmüştü.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal