Mehmetçik Her Yerde! Afrin'de Hastaneye Saldıran Terör Örgütü Ait Hedefler Vuruldu

Terör örgütü alçak PKK/YPG'nin Afrin'de bir hastaneye gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası Mehmetçik, Tel Rıfat'ta teröristlere ait hedeflerini vurdu.

13.06.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-18:09) Mehmetçik Her Yerde! Afrin'de Hastaneye Saldıran Terör Örgütü Ait Hedefler Vuruldu

Kahraman Mehmetçik her yerde cesurluğu ile ön plana çıkıyor. Terör örgütü alçak PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de yer alan hastane ile şehir merkezine ilişkin gerçekleştirdiği haince saldırıda içinde bir bebeğin de olduğu 14 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi de yaralanmıştı. 

Bu alçak saldırı birçok devlet adamı tarafından kınanmış Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Afrin'deki Şifa Hastanesine yapılan terör saldırısı, PKK/YPG'nin nasıl kalleş ve vahşi bir örgüt olduğunu göstermiştir' ifadelerini kullanmıştı. Fırtına obüslerinin de yer aldığı ateş destek vasıtalarıyla yapılan "cezalandırma" atışlarının ardından teröristler tarafından kullanılan üç sözde karargah binası ile bir barınak ve mevzinin yok edildiği, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

ÇNRA İLE 8 ATIŞ YAPTI 

Teröristlerin Tel Rıfat bölgesinde bulunan sivillerin hastaneye yönelik gerçekleştirdiği saldırının ayrıntıları da gün yüzüne çıktı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü Afrin şehir merkezi ve Şifa Hastanesinin olduğu bölgeye ÇNRA ile 8 atış yaptı. Sivillere yönelik saldırıların gerçekleştirildiği bölgeler hemen tespit edilerek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından ateş altına alındı. Fırtına obüslerinin de bulunduğu ateş destek vasıtalarıyla gerçekleşen atışların ardından teröristler tarafından kullanılan üç sözde karargah binası ile bir barınak ve mevzinin imha edildiği, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. 

22 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ 

Geçtiğimiz beş ay içinde teröristler tarafından bölgede meydana gelen haince saldırılarda toplam 22 sivil hayatını kaybetti, 78 kişi yaralandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal