Mehmet Yahya Kutluoğlu Kimdir?

Vefat etmesinin ardından vatandaşlar, Mehmet Yahya Kutluoğlu kimdir sorusunu sormaya başladı. Peki Mehmet Yahya Kutluoğlu kimdir? Mehmet Yahya Kutluoğlu nereli? Mehmet Yahya Kutluoğlu kaç yaşında?

04.03.2021-11:43 - (Son Güncelleme: 04.03.2021-11:43) Mehmet Yahya Kutluoğlu Kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olan Mehmet Yahya Kutluoğlu, 4 Mart 2021'de vefat etti. Bunun ardından vatandaşlar Mehmet Yahya Kutluoğlu'nun hayatına ait detayları araştırmaya başladı. Peki Mehmet Yahya Kutluoğlu kimdir? Mehmet Yahya Kutluoğlu kaç yaşında? Mehmet Yahya Kutluoğlu nereli? İşte Mehmet Yahya Kutluoğlu'nun hayatına dair bilgiler..

MEHMET YAHYA KUTLUOĞLU KİMDİR?

Mehmet Yahya Kutluoğlu, 1930 yılında Trabzon Çaykara'da dünyaya geldi. Hafızlık ve Arapça eğitimini babasından aldıktan sonra İlkokulu Taşçılar Köyü'nde tamamladı. 1958'de İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.

1965 yılında ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü tamamladı. Bunun ardından 5 yıl boyunca İmam Hatip olarak görev yaptı. 11 yıl İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve 2 yıl Din Eğitimi Genel Müdürlüğü'nde Personel Şubesi Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi.

1979'da Fatih Müftülüğü'ne vekaleten tayin edildi. 6 yıl süreyle yurtdışında görev yaptı. Ardından İsmailağa Kur'an Kursu Müdürü oldu. 4 Mart 2021'de kurucusu ve ilk başkanı olduğu Önder Vakfı'nın duyurusuyla vefat ettiği öğrenildi.

MEHMET YAHYA KUTLUOĞLU

Mehmet Yahya Kutluoğlu, İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde görev yaptığı yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hocalığını yaptı. Erdoğan, Mehmet Yahya Kutluoğlu için şu sözleri kullandı:

''Derslerine girdiğim sınıflarda onun gibi talebe azdı. Cumhurbaşkanı çok düzgün giyinirdi. Türkçesi, hitap tarzı ve davranışları güzeldi. Bundan dolayı okulda talebe temsilcisi olarak Talebe Disiplin Kurulu Başkanıydı.

Talebeler üzerinde saygın bir etkisi vardı. Öğrencilik döneminde çok ciddi, disiplinli, talebe olarak kendisini yetiştirme anlamında faaliyetlerde bulunurdu. O diğer talebeler arasında daha değişik bir şekilde karşılanırdı. Yani bir ayrıcalığı, bir saygınlığı vardı. Böylece güzel makamlara geldi. Liderlik vasfı o dönemlerde başladı.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal