Mehmet Öz kimdir? Mehmet ÖZ TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

Uzun bir süredir ABD'de yaşayan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Cumhuriyetçi Parti'den siyasete girmeye hazırlanıyor. Senatoya girer girmez TC vatandaşlığından çıkacağını vaad eden Mehmet Öz'ün neden Türk vatandaşlığından çıkma kararı aldığı da merak ediliyor. Peki Mehmet Öz kimdir? Mehmet ÖZ TC vatandaşlığından neden çıkıyor? İşte, günün en çok sorulan sorularının yanıtları..

17.03.2022-13:56 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-13:57) Mehmet Öz kimdir? Mehmet ÖZ TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

Aslen Türk asıllı olan fakat ABD'de doğduğu için çifte vatandaşlık kimliğine sahip olan dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'de siyasete girmeye hazırlandığını açıkladı. Amerikalı doktor, yaptığı bir açıklamada ise senatoda seçilir seçilmez de Türk vatandaşlığından çıkacağını söyledi. Öz'ün bu açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Mehmet Öz kimdir, TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

ABD'de siyasete atılan ünlü Prof. Dr. Mehmet Öz'ün, TC vatandaşlığından çıkacağı yönünde yaptığı açıklamaları sonrası çok sayıda kişi Mehmet ÖZ TC vatandaşlığından neden çıkıyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Mehmet Öz kimdir, TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

ABD'nin Pensilvanya eyaletinden ABD senatosuna girmek için gün sayan Prof. Dr. Mehmet Öz, TC vatandaşlığından kendi isteği ile ayrılmak istediği öğrenilirken uzun yıllardır ABD'de yaşadığı içinde kendisini bir Türk olarak görmediği öne sürüldü. 

Mehmet Öz kimdir, TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

ABD’de TV programları yapan ve adını tüm dünyaya duyuran kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, siyasete gireceği Cumhuriyetçi Parti’den diğer rakibi David McCormick’in kendisinin ne kadar ABD'ye bağlı bir kişi olduğunu sorgulaması sonrası bir açıklama yaptı. Mehmet Öz açıklamasında çifte vatandaşlık kimliğine sahip olmasını dikkat dağıtma şeklinde başladığını fakat ailesiyle yaptığı görüşmeler sonrasında ise senatör seçilmesi durumunda TC vatandaşlığından ayrılabileceğini ifadelerini kullandı.

ABD’de yaşayan bir Türk ailenin çocuğu olarak doğan Mehmet Öz'ün seçilmesi durumunda ise ABD senatosuna giren ilk Müslüman olacağı belirtildi.

Mehmet Öz kimdir?

Mehmet Öz kimdir, TC vatandaşlığından neden çıkıyor?

11 Haziran 1960 tarihinde ABD'nin Cleveland eyaletinden doğan Mehmet Öz, ilk öğrenimini doğduğu eyalette yaptı. Doktor olan Mustafa Öz'ün yolunda ilerlemek isteyen Mehmet Öz, Harvard Üniversitesi'ni kazandı ve kliniksel uzmanlık alanı olan invasif kalp cerrahisi bölümünden mezun oldu. Columbia Üniversitesi’nde hem başkan yardımcılığı görevi yapan Mehmet Öz cerrahi profesörüdür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal