Mehmet Fatih Çıtlak Kimdir?

Mehmet Fatih Çıtlak kimdir? Mehmet Fatih Çıtlak nerede ve ne zaman doğdu? İşte Mehmet Fatih Çıtlak ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-16:00) Mehmet Fatih Çıtlak Kimdir?

Televizyon programcısı ve din bilgini olarak bilinen Mehmet Fatih Çıtlak, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilişkisi bağlamında da tanınmaktadır. Çıtlak, Reyyan Uzuner’in dayısıdır. Reyyan Hanım Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın eşidir. Hatta, kendisi, Recep Tayyip Erdoğan’la zaman zaman röportajlar da yapmıştır. Ak Parti’de de aktif şekilde siyaset yapmaktadır.

Kendisi Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu hayranlıkla da bilinmektedir. Erdoğan’ın yaşam tarzındaki bazı incelikleri de gündeme getirdiği röportajlar vermiştir. Erdoğan’ın şiir sevdiğinden, üzgün ve hüzünlü gözlerinin hep inanç taşıdığından bahsetmiştir. Çıtlak, özellikle muhafazakar kesim tarafından yoğun şekilde takip edilmektedir.

Çıtlak, ilahiyat, tasavvuf gibi konularda, çeşitli programlar bağlamında televizyonlara da sık sık çıkmaktadır. Senelerce, üstü üste yaptığı sahur ve gece programları babında ünlenmiştir. Bu programlarda bahsettiği kimi konular hususunda kitaplar da yazmıştır. Genellikle, Mesnevi’den, din hassasiyetinden, menkıbelerden, Yunus Emre’den bahseder; sakin bir duruşu ve hafif bir ses tonu vardır.

Mehmet Fatih Çıtlak Hakkında Neler Biliyorsunuz?

1967 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Fatih Çıtlak’ın annesi Mukaddes Çıtlak da, Fatih’teki Kur’an kursunda müdürelik yapmıştır. Çıtlak muhafazakar bir ailede yetişmiştir. Öğrenim hayatını, Fatih İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. Annesi oğlunu çok iyi bir Müslüman gibi yetiştirdiğini ifade ederken, Çıtlak da terbiyesinin aileden geldiğini belirtmiştir.

Daha sonra, Marmara Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nü tamamlayıp, burada yoğun bir Arapça eğitimi almıştır. İslami İlimler üstüne de yoğunlaşmıştır. Araştırmalarını İslam ilmi üstüne yoğunlaştırmıştır.

Adı Mehmet Öğütçü olan ve çevresinde Gönenli Mehmet Efendi diye bilinen, Balıkesirli İslam aliminden de dersler almıştır. Ona büyük saygı duyduğunu her fırsatta açıklamıştır. Hatta, onunla ilgili bir inceleme kitabı da yazıp, yayımlatmıştır.

İstanbul’da yer alan bir musiki topluluğuna katkı sağlatan ve burada semazenlik de yapan Mehmet Fatih Çıtlak, ‘‘İstanbul Bilim Sanat Eğitim Ve Kültür Derneği’’nin de kurucu üyeleri arasında yer almaktadır.

Çıtlak, İslam’ın bir kültür olarak yaşama yayılması ve İstanbul’un bir tasavvuf kenti olması anlamında da açıklamalarda bulunmuştur.

Mehmet Fatih Çıtlak Neler Yapmıştır?

Mehmet Fatih Çıtlak, kimi televizyonlara yaptığı ve ayrıca konuklar da aldığı dini içerikli programlarla gündeme gelmiştir.

TRT’de, ATV’de, Show Tv’de, Kanal D’de çalışmıştır.

Keşkül adlı dergide İslami duyarlıklara dair yazılar yazmıştır.

2009 yılını takiben, Adalet Ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) meclis üyesi seçilmiştir. Başakşehir’de siyasi anlamda yetkiler de edinmiş, belediye başkan vekilliğini de üstlenmiştir.

Bilhassa, ‘‘Gece Kahvesi’’ isimli programıyla tanınmaktadır. Zaman zaman şiir okumayı da çok sever ve programlarında dizelere, beyitlere yer verir.

Mehmet Fatih Çıtlak’ın Katkıda Bulunduğu Eserler Nelerdir?

Mehmet Fatih Çıtlak’ın, kendi alanında yazdığı ve araştırdığı eserlere göz atacak olursak, isimlerini şu şekilde zikretmemiz mümkündür. Bir bölümü de ortak yazarlı olan kitaplara da katkı sağlamıştır.

*Küfür Fedaisi- Mesnevi’den

*Huzur Defteri

*18 Beyit

*Aşkın Bir Noktası

*Fatih Hatıratı

*Nur Kandili Veli Gönenli Mehmed Efendi

*Ben Dervişim Diyene

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal