Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı'na Online Erişim

Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı coronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmayan kitapseverler için ücretsiz erişime açıldı.

10.04.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-12:00) Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı'na Online Erişim
Tüm dünyada etkisini sürdüren coronavirüs pandemisi nedeniyle evden çıkmayan kitapseverler için kütüphaneler evlere taşındı.

Son olarak, kitapseverlerin her türlü bilgi ve kaynağa internet aracılığıyla ulaşabilecekleri Mehmet Akif Ersoy Kitaplığı da okurlar için ücretsiz erişime açıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) bünyesinde hizmet veren Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi'nin yayınladığı 9 kitaptan oluşan set de online olarak okuyucuların beğenisine sunuldu.

Türk edebiyatının unutulmaz isimlerinden Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bugüne kadar 9 bilgi şöleni gerçekleştirdiklerini söyleyen TYB Kurucusu ve Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan, "Her bir bilgi şöleninde Mehmet Akif'in farklı yönlerini ortaya çıkartacak, başlıklar seçilmeye gayret edildi." dedi.

Gerçekleştirilen bilgi şölenlerinde bugüne kadar 300'e yakın bildiri sunulduğunun altını çizen Doğan, şunları aktardı:

"Mehmet Akif Ersoy ile ilgili çok kitap var tabii ki ama bizim esas amacımız onun hakkında yeni araştırmalar, bilgiler ve yorumları ortaya çıkartmaktı. İlk bilgi şölenimiz 2007 senesinde 'Türkiye'de Modernleşme ve Gençlik' başlığıyla başlamıştı. Bu bilgi şölenlerinin her birinde 30-35 bildiri sunuldu. Bunlar, üniversitelerdeki akademisyenler ve Mehmet Akif üzerine çalışan araştırmacılar tarafından sunulan bildirilerden oluşuyor. Bugün de bu kaynağı, faydalı olacağını düşündüğümüz için internet üzerinden açık kaynak olarak insanların erişimine sunuyoruz."

Milli Şair Ersoy'la ilgili TYB'nin düzenlediği bilgi şölenlerinde sunulan tebliğlerin derlemesinden oluşan eserlerin isimleri şöyle:

"Türkiye'de Modernleşme ve Gençlik", "Mehmet Akif Dönemi ve Çevresi", "Mehmet Akif Edebi ve Fikri Akımlar", "Mehmet Akif Edebiyat ve Düşünce", "Mehmet Akif Milli Mücadele ve İstiklal Marşı", "Mehmet Akif ve Gölgeler", "Mehmet Akif 100 Yıl Sonra Berlin'de", "Mehmet Akif Asım ve Gençlik" ile "80 Yıl Sonra Mehmet Akif Ersoy Bilgi Şöleni."

Mehmed Akif Araştırmaları Merkezi'nin online erişime açılan eserlerine,  "https://mehmetakifarastirmalari.com/yayinlar/" adresinden ulaşabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal