Meclis'te son şekli veriliyor! Asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılacak

Meclis’te asgari ücretlileri için düzenlenen yasa tasarısının son şekli veriliyor. Alınan son dakika bilgilerine göre asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılacak. Detaylar haberimizde...

22.05.2022-11:09 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-11:09) Meclis'te son şekli veriliyor! Asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılacak

Her ay artmaya devam eden enflasyon oranları karşısında artan yoksulluk ve ekonomik dar boğaz sebebiyle sadece memur ve memur emeklileri değil, maaşları 4 ay içerisinde çoktan eriyen asgari ücretliler de kendilerine zam yapılmasını bekliyor. Hayat pahalılığı sebebiyle önünü göremeyen asgari ücretliler dikkatlerini şu sıralarda TBMM’de yapılan yeni düzenleme görüşmelerine çevirdi. Kulislerden alınan son dakika bilgilerine göre söz konusu düzenlemelerin yürürlüğe girmesi durumunda asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Asgari ücretlilere 2.125 TL ikramiye ödemesi yapılacak

2022 yılında asgari ücretlilerin maaşları 2.825 TL’den 4.250 TL’ye yükseltilmişti. Fakat asgari ücrete yapılan zam, yılın ilk 4 ayında yapılan astronomik zamlar sebebiyle çoktan eridi. Bu nedenle de Türkiye’nin neredeyse yarısını oluşturan asgari ücretliler, en azından bayram ikramiyelerinde iyileştirmeler yapmayı talep ediyor. Meclis’te görüşülmeye devam edilen 2 bin 125 TL kadar bayram ikramiyesi verilmesi teklif edilince Türkiye’deki milyonlarca asgari ücretli çalışan heyecanla görüşmelerden çıkacak olan sonuçları beklemeye başladı. 

bayram ikramiyesi

Teklifin detaylarında ‘’“5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. fıkrasına göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir. Teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Asgari ücretlilere verilen bayram ikramiyelerine zam yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal