Meclis'te ortalık bir anda karıştı: Devlet Bahçeli Genel Kurul’u terk etti

TBMM Genel Kurulu salonunda DEM Partililer konuşurken ayrılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den sert sözler..

25.12.2023-17:01 - (Son Güncelleme: 25.12.2023-17:43) Meclis'te ortalık bir anda karıştı: Devlet Bahçeli Genel Kurul’u terk etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler için TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Oturumda 2024 yılı bütçesi üzerindeki son konuşmalar yapılırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüşmeleri takip etmek için Genel Kurul'a katıldı. Devlet Bahçeli, oturumda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili konuşma yaparken Genel Kurul'dan ayrıldı. 

Kurul çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bahçeli, CHP'yi de takip etmeyeceğini ifade etti. Bahçeli, "Arkadaşlarım da takip etmeyecek. Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum bugün." dedi.

Bahçeli, Genel Kurul'u terketti.

DEM PARTİ VE CHP’ye ortak bildiri tepkisi 

Geçtiğimiz günlerde iki günde 12 asker şehit olduğu Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından, bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de saldırılarla ilgili AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzasıyla ortak bildiri yayımladı. DEM Parti ve CHP ortak bildiriyi imzalamadı. CHP, üç grup başkanvekilinin imzasıyla ayrı bir bildiri yayımladı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal