Meclis’te 23 Nisan coşkusu: Milli Eğitim Bakanı Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Türkiye'nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Bu özel günde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, koltuğunu temsili olarak Gölbaşı İnönü Ortaokulu öğrencisi 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti.

23.04.2024-13:16 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-16:17) Meclis’te 23 Nisan coşkusu: Milli Eğitim Bakanı Tekin, koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli okullardan gelen öğrencileri kabul etti. Anıtkabir ve TBMM'deki törenlerin ardından Bakanlığa gelen Tekin, ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklar tarafından karşılandı. Bando takımı eşliğinde Bakan Tekin'e eşlik eden çocuklarla bir süre sohbet eden Tekin, makamını 11 yaşındaki Irmak Genç'e devretti.

Bakan Tekin, "23 Nisan, hem çocukların hem de milletin bayramı. İkisi aynı anda olunca bütün milletimiz 86 milyonun tamamı bayram etmiş oluyor. Artık bundan sonra yeni Milli Eğitim Bakanımız burada. İnşallah bundan sonra sizin için güzel kararlar alır." şeklinde konuştu.


"Elimden gelse bütün çocukları, tüm arkadaşlarımı en iyi standartlara kavuşturmak isterim.”

Minik Bakan Irmak Genç, dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Türkiye'nin varisleri olduklarını belirtti. "Elimden gelse bütün çocukları, tüm arkadaşlarımı en iyi standartlara kavuşturmak isterim. Eğitim imkanlarının her geçen gün daha iyiye gideceğine inanıyorum." diyen Genç, tüm dünya çocuklarını sevincimize ortak olmaya ve birlikte daha sürdürülebilir, adil ve mutlu bir dünya için çalışmaya davet etti. Gazze'deki yaşananlara da değinen Genç, tüm dünya çocukları için barış diledi ve hiçbir çocuğun böyle acılar yaşamamasını temenni etti. "Bu cennet vatanı daha ileriye taşımak ve emanetlerimizi korumak çocukların görevidir." diyen Genç, bu görevi yerine getirirken birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Genç, ilk icraatının okullara atölye, müzik, resim ve spor salonları açmak olduğunu belirtti. Teneffüs ve tatil sürelerinin yeterli olduğunu düşündüğünü de ekledi.


"Gazete Çocuk" ve Hakimiyet-i Milliye Gazetesi dağıtıldı

Bakan Tekin ve Irmak Genç, 23 Nisan kutlamalarında ilk kez Bakanlık bahçesine kurulan etkinlik alanını ziyaret etti. Atölye çalışmaları, geleneksel oyunlar, müzikli aktiviteler ve bilim, sanat, ebru atölyelerinin yer aldığı bu özel alanda 1000'e yakın çocukla buluştu. Bakan Tekin, minik misafirlere patlamış mısır ikram edip çeşitli hediyeler verdi. Bayrama özel "Gazete Çocuk" ve Hakimiyet-i Milliye gazetesinin 23 Nisan'a özel nüshaları da dağıtıldı. Bakanlık bahçesindeki etkinlikler, Atatürk Bulvarı'ndan geçen vatandaşlara dağıtıldı.

Bu özel günde çocuklar, geleceğimizin teminatı olarak, umutla ve sevgiyle kucaklandı. Tüm çocuklar için daha iyi bir dünya umuduyla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal