Meclis ne zaman tatile giriyor? 2024 TBMM ne zaman açılacak?

Yerel seçimler sebebiyle çalışmalarına ara verecek olan TBMM’nin ne zaman faaliyete gireceği merak ediliyor. Meclis’in seçimden 1 hafta sonra yeniden mesaiye başlaması bekleniyor. Peki Meclis ne zaman tatile giriyor? 2024 TBMM ne zaman açılacak? İşte soruların yanıtı…

29.02.2024-16:28 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-16:28)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde son olarak 8. Yargı Paketi hakkındaki çalışmalarını tamamlayacak. Meclis’in tatile girmesi sonrasında yeniden ne zaman faaliyete geçeceği sorusu gündemde yer alıyor. Peki Meclis ne zaman tatile giriyor? 2024 TBMM ne zaman açılacak?

2024 TBMM ne zaman açılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yerel seçimlere hazırlık kapsamında 8. Yargı Paketi'nin görüşmelerine yoğunlaşıyor. Meclis, 29 Şubat'ta başlayacak olan tatil öncesinde son çalışmalarını tamamlamak için çaba harcıyor. Seçim sürecinin etkisiyle ara verecek olan Meclis, 31 Mart seçimlerinin ardından görevine kaldığı yerden devam edecek.

Meclis ne zaman açılacak

Meclis gündeminde neler var?

AK Parti tarafından sunulan düzenleme ile Adalet Bakanlığı'na bağlı Tazminat Komisyonu'nun yetki alanları genişletilecek. Haksız tutuklama ve makul sürede yargılanmama iddialarında başvuru yapabilmek için bu komisyona müracaat şart olacak. Ayrıca, adli para cezalarında önemli değişiklikler getirilecek; 1 günlük adli para cezasının alt sınırı 100 lira, üst sınırı ise 500 lira olacak. Yeni düzenleme ile başvuru süreleri de revize edilecek; itiraz, istinaf ve temyiz başvuruları için süreler 2 haftaya düşürülerek daha etkin bir sistem oluşturulacak. Bu kanun teklifi aynı zamanda emeklilerin bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak düzenlemeyi içeriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal