Meclis Başkanı Şentop'tan Yeni Anayasa Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Meclis'te bu konuda samimi bir kararlılık olursa bütün siyasi partilerimizde, Türkiye'nin yeni anayasa yapabileceğine inanıyorum." dedi.

08.03.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-12:33) Meclis Başkanı Şentop'tan Yeni Anayasa Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Şentop, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle kadın milletvekilleri  ile Meclis'teki kadın personellerle kahvaltıda görüştü. Meclis Başkanı, gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı. 

Mustafa Şentop'un açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

''TÜRKİYE'NİN YAPABİLECEĞİNE İNANIYORUM''

''Meclis'te bu konuda samimi bir kararlılık olursa bütün siyasi partilerimizde, Türkiye'nin yeni anayasa yapabileceğine inanıyorum. Bunun yolları, yöntemleri var.

ENİS BERBEROĞLU KARARI

Eğer kesin hükmü kaldırma yetkisi Anayasa Mahkemesinde olsa, bunu İstanbul'daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istemez. Demek ki Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bunu kaldıramıyor. Bunu kaldırma yetkisi, mahkemelere ait. Dolayısıyla Anayasa'ya göre bireysel başvurunun sonucunu beklemek mecburiyeti yok. Daha önce uygulama bu şekilde olmuştu. Henüz daha karar gelmedi. Onunla ilgili değerlendirmeyi daha sonra yapacağız.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal