MEB'den son dakika duyurusu! İOKBS 2022 bursluluk sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı..

MEB tarafından tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında İOKBS 2022 bursluluk sınavı ile kılavuzun yayınlandığı bildirildi. Bursululuk sınavı başvurularının bugünden itibaren başlatıldığı hakkında yapılan açıklamanın hemen ardında sınava girecek olan adaylar İOKBS 2022 başvuru kılavuzunu sorgulamaya başladı. İşte, İOKBS 2022 başvuru kılavuzu, başvuru ekranı

21.04.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-13:15) MEB'den son dakika duyurusu! İOKBS 2022 bursluluk sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı..

Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve 5,6,7,8, 9,10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin katıldığı bursluluk sınavında başvuru süreci başlatıldı. MEB tarafından düzenlenen sınav hakkında yapılan duyuruda bursluluk sınav kılavuzunun yayınlandığı bilgisi paylaşılırken sınav tarihi hakkında da yeni bilgiler paylaşıldı.

İOKBS 2022 başvuru kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İlköğretim öğrencileri ile Ortaöğretim Kurumlarına yapacağı bursluluk sınav başvurusu ev uygulama kılavuzu MEB'in resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Sınava girecek olan adaylar, başvuru işlemlerini 'http://www.meb.gov.tr' ya da 'https://e-okul.meb.gov.tr' internet adresleri üzerinde yapabilecekler.

Bursluluk sınavı başvuru tarihleri ve başvuru ekranı

Öğrencilerin velileri, çocuklarının başvuru şartlarını taşımaları halinde, öğrencinin okuduğu okuldan öğrenci adına başvurularını yapabilecekler.

İOKBS 2022 başvuru ekranı

2022 İOKBS bursluluk sınav tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada belirlenen sınav takvimine göre, 2022 İOKBS bursluluk sınavının 04 Eylül 2022 tarihinde yapılacağı bildirildi. Sınav günü öğrencilerin yanlarında fotoğraflı sınava giriş belgesi ile helmeleri gerekecek. Sınav giriş belgeleri ise 'www.meb.gov.tr' adresinden alınacak.

İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının ise 23 Eylül 2022 tarihinde 'www.meb.gov.tr' internet adresinden ilan edileceği bildirilirken bursluluk sınavına katılım ile ilgili şartlar ise aşağıdaki gibi açıklandı.

İOKBS 2022 bursluluk sınavı başvuru şartları:

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2021 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18.160,00 (onsekizbinyüzaltmış) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2021 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal