MEB yayınladı: Eğitimde Gelişim Raporu açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu" bakanlık tarafından yayımlandı. Raporun genelinde kök değerler ve dijitalleşen dünyada eğitim bahsedildi. İşte detaylar...

06.01.2024-12:09 - (Son Güncelleme: 06.01.2024-17:48) MEB yayınladı: Eğitimde Gelişim Raporu açıklandı

Yeni yılın başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı, yeni adımlar da atmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında eğitim sistemini güçlendirme amacıyla rehber teşkil etmesi için hazırlanan, "Cumhuriyetin 100. Yılı: Eğitimde Geleceğe Bakış Raporu" yayımlandı.

TÜBİTAK ve MEB’in katkısı büyük

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından desteklenen farklı üniversitelerdeki akademisyenler, TÜBİTAK ve MEB’in katkılarıyla hazırlanan rapor, analiz ve öngörülerle eğitimdeki fırsatları ve riskleri ortaya koyarken, uygulamaya dair esasları belirleyerek Türkiye'nin eğitim sisteminin daha nitelikli olabilmesi için bir çerçeve sunuyor ve bu birçok konuyu da kapsıyor. Raporda yer alan bu başlığa göre, öğretim programlarında yer alan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik ve yardımseverlik gibi insanlık değerlerin yaygın biçimde benimsenmesine katkı sunacağı öngörüldü.

Dijitalleşme ele alındı

Öte yandan dijitalleşmenin eğitimde verimli kullanımı, popüler kültür ile eğitim ilişkisi ve yapay zekanın eğitimde verimli kullanımı gibi konuların yer aldığı bölümde, değerlerin davranışa dönüşmesi ve öğrenci merkezli bir eğitim modelinin hayata geçirilmesine dair öneriler bulundu. Ayrıca dijital yeterlikler ve teknoloji öğretimi, teknoloji destekli öğrenme ortamları, dijital dünyada öğrenmenin dönüşümü ve eğitimde teknolojik planlama ve yönetimi konuları ele alınıyor. Rapor genel itibarıyla, Türkiye'nin ikinci yüzyılında eğitimin geleceği açısından, yenilikçi teknolojileri, değişen ve dönüşen dünya düzenini ele alarak, bu konularda tavsiye ve önerileri bir çatı altında birleştiriyor.

(AA)

Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal